Cansız eşyalara renk katan canlı çiçekler 💐

Cansız eşyalara renk katan canlı çiçekler 💐

New Jersey Eyalet Üniversitesi Rutgers'da yapılan bir araştırmada; çiçeklerlerin mutluluk duygusunu tetiklediği ve insanların ruh halleri üzerinde olumlu etkiler bıraktığı kanıtlanmış.

İngiltere'de yaşayan fotoğrafçı ve görsel sanatçı @jwhorner_, çocukluğunda ilham aldığı bahçıvan annesinin bitki ve çiçeklere olan ilgisini benimsemiş ve küçük yaşından itibaren çiçeklerin doğal güzelliğiyle iç içe yaşamış.

Sanatçı canlı çiçekleri bazen renklerine, farklı yaprak ve sap boyutlarına göre sınıflandırarak bazen de bir buz kalıbında dondurarak farklı bir bakış açısıyla oluşturulmuş objelere dönüştürüyor. Görselleştirme yeteneğini de kullanıp eserlerini fotoğraflayan sanatçı canlı çiçeklerden oluşan rengarenk tablolar yapıyor.

Çiçeklere olan ilgisi ve yaptığı canlı çiçek tabloları ile Flower Blocks olarak da bilinen Horner, yeni bir bakış açısı oluşturmayı, durgun görünümlere rengarenk canlı çiçeklerle hayat vermeyi ve bu sanatla ilgilenmeyi bir terapi yöntemi olarak görüyor.

Çiçeklerin mutlu etmeye dair bir gücü olduğu gerçeğini bir sanat aracılığıyla bize sunan sanatçı cansız nesnelere canlı çiçeklerle rengarenk görünümler kazandırıyor.