Devridaim Sürdürülebilirlik Ekonomi Enstitüsü ✨

Devridaim Sürdürülebilirlik Ekonomi Enstitüsü ✨

Kadıköy sokaklarında sakin bir çalışma mekanı arayışındaydık, köşe başında gördüğümüz ve tabelasıyla hemen dikkatimizi çeken Devridaim'le karşılaştık.

Kahve hazırlama köşesinin hemen üzerinde menünün tebeşirle yazıldığı bir kara tahta var ve bu tahtanın üzerinde kalbimizi fetheden bir yazı bulunuyor: SU ÜCRETSİZ! Her adımda çeşitli farkındalıklarla dikkatimizi çeken, çoğunluğu geri dönüşüm malzemelerinden oluşan objelerle dekore edilen Devridaim Sürdürülebilirlik Ekonomi Enstitüsü kahvesini içerken çalışmak isteyenler için tasarlanmış ve sessiz atmosferi de buna çok uygun.

Dönüşüm ve yeniden hayat bulmak anlamına gelen Devridaim ismini tam anlamıyla taşıyan bu mekanda bir kolektif alan, girişimcilerin ürettiği el yapımı ürünlerin satıldığı bir dükkan, kafe ve toplantı odası yer alıyor. İklim krizi tahribatlarını önlemek ve farkındalık oluşturmak adına çeşitli projeler üreten bu yerde özel üretim alanında mikrofilizler ve mantarlar yetiştiriliyor, menüde bu ürünlerin de içinde bulunduğu farklı lezzetlere yer veriliyor. Sebze atıklarından çay, kahve posasından mantar ve geri dönüşüm malzemelerinden çeşitli takı üretimlerinin de hayata geçtiği bu mekan, toplu etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Tavanından bulutlar sarkan ve etkinliklerde çocukların yaptığı resimlerin yer aldığı bir oda da bu mekanın içinde yer alıyor. Anlayacağınız bu mekanın yaş sınırı yok. Tek kuralı çalışan insanları rahatsız etmeyecek kadar sessiz olmak.

“Dönüşüm muhteşem olacak" mottosuyla açılan Devridaim Kadıköy'de çalışmak için akla ilk gelmesi gereken yerlerden biri.