Dünyanın en küçük heykelleri 😍

Dünyanın en küçük heykelleri 😍

İngiliz sanatçı, Willard Wigan bir mikro minyatür sanatçısı. Sanatçı, bir iğnenin deliğine veya toplu iğne başına yerleştirdiği mikro heykellerle ünlü.

Disleksi ve otizmle büyüyen Wigan, içine kapanıklığı ve gelişmiş zihinsel odağını kendi avantajına kullanarak bu şaşırtıcı heykelleri ortaya çıkardı. Wigan, bu kadar küçük eserler ortaya koymasının sebebinin muhtemelen eleştiriden kaçınmak olduğunu belirtiyor. Eğer insanlar onun sanatını görmezse kendisinin de onların alaylarından ve eleştirilerinden zarar görmeyeceğini düşünüyor. Sanatçı, çoğunlukla küçük kum taneleri veya mikro lifleri mikroskop altında keski kullanarak şekillendiriyor. Çalışmaları ona muazzam bir memnuniyet sağlasa da çok stresli ve en küçük bir faktör bile dikkatini dağıtabiliyor. Kalp atışının bile bir faktör haline geldiğini söyleyen Wigan, çalışırken kalp atışlarını duyduğunda dikkatini toplamak için nefes alarak sakinleşmeyi beklediğini belirtiyor.

Ayrıca Wigan, bu küçük el yapımı heykelleriyle 2013 ve 2017 yıllarında dünya rekoru elde etti.''Bazen sanat eserim beni deli ediyor'' diyen sanatçı; ''Ama zafer onu bitirdiğimde ve insanlar onu gördüğünde benim oluyor'' diye ekliyor.