Etkileyici yapılarıyla Prag Eski Kent Meydanı 📍

Etkileyici yapılarıyla Prag Eski Kent Meydanı 📍

Avrupa'nın gözde şehirlerinden biri ve Çek Cumhuriyeti'nin başkenti olan Prag'a bir de @mrhasanakbas 'ın kadrajıyla bakalım. Günün her saati hareketli olması sebebiyle şehrin kalbi diyebileceğimiz Prag Eski Kent Meydanı; Astronomik Saat Kulesi, Tyn Kilisesi, Prag Eski Belediye Binası, Franz Kafka'nın yaşadığı ev, Male Namesti Veba Anıtı gibi birçok görülmeye değer noktaya ev sahipliği yapıyor. 12.yy'da kurulan ve o zamanlar pazar yeri olarak kullanılan alan günümüzdeyse turistik yerlerin başında geliyor. Astronomik Saat Kulesi ve Tyn Kilisesi ise meydanda tarihi ve mimari güzelliği ile en çok ilgi gören iki yapı.

Bir Orta Çağ yapısı olan ve 1410 yılında kurulan Prag Astronomik Saati, dünyanın en eski üçüncü astronomik saati olma özelliğine sahip. Astronomik saatlerin en önemli özelliği ise sadece zamanı göstermekle kalmayıp aynı zamanda güneşin ve ayın astronomik konumlarını da göstermesi. Bu özellikleri ile hem bir mühendislik harikası hem de sanatsal bir harika niteliği kazanan saat kuleleri görenlerde hayranlık duygusu uyandırmaya devam ediyor.

Diğer bir yapı olan Tyn Kilisesi ise 14. ve 16. yüzyıllarda inşa edilen gotik bir mimari harika. Mükemmel mimarisinin yanı sıra konumu ve yaşı itibari ile şehirdeki birçok tarihi olaya da şahitlik etmiş bir kilise. Tyn Kilisesi'nin en dikkat çekici yanı ise Astronomik Saat Kulesi ile birlikte meydana hakimiyet kuran gotik kuleleri. Meydanda karşılıklı yer alan bu iki ikonik yapı, eşsiz güzellikleriyle kent meydanında kapılmaya değer eşsiz bir atmosfer oluşturuyor.

Prag Eski Kent Meydanı sadece tarihi ve mimarisiyle değil kültürel çeşitliliği ve kozmopolit yapısıyla da ziyaretçilerine güzel bir deneyim sunuyor.