Frigya’nın kalbi: Ayazini 📍

Frigya’nın kalbi: Ayazini 📍

Afyonkarahisar-Eskişehir karayolu 27'nci kilometreden sağa doğru 4,7 kilometre daha gidilerek ulaşılan Ayazini Köyü, Frigler döneminden beri yerleşim yeri olarak kullanılıyor. Ayıca bölge, kolay işlenebilir olması ve jeopolitik konumu sebebiyle medeniyete yön vermiş olan Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar tarafından da yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Tüf kayalarla kaplı vadi içinde yer alan Ayazini Köyü, kendine has yapısı kolay işlenir kayalardan oluşması sebebiyle sığınma amaçlı yapılan barınaklara, kalelere, tapınaklara da ev sahipliği yapıyor. Zaman içinde farklı kültürlere ev sahipliği yapması sebebiyle Ayazini köyünde antik ve modern doku bir arada ortaya çıkıyor. Aslanlı mezar odaları, sütunlu mezar odaları, kayaya dış ve iç olarak oyulmuş kilisesi gibi sanat eserleri de bulunan ören yeri, Avdalaz Kalesi'ne de ev sahipliği yapıyor.
Doğal oluşumlar ve her medeniyetten kalan tarih ve kültür izleri ile Ayazini Köyü, kendine özgü atmosferi sayesinde ziyaretçilerini mitolojik hikayelerin bir parçası haline getiriyor.
Ayazini'yi ziyaretinizde; arkadaşlarınızla birlikte kamp alanlarında çadır kurabilir, doğayla ve tarihle iç içe birkaç gün geçirebilir, şehirden ayrılmadan buraya has ürünlerden tadabilir ve satın alabilirsiniz.


Bu harika fotoğraflar için @goafyon'a teşekkürler! ❤️