Göz kamaştırıcı mimari güzellikleriyle bilinen Karadağ 📍

Göz kamaştırıcı mimari güzellikleriyle bilinen Karadağ 📍

Balkanların en güzel yerlerinden biri olan ve geçmişte Bizans ile Osmanlı gibi çeşitli imparatorlukların parçası olmuş Karadağ, sahip olduğu tarihi dokusuyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan ülke, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve kültürel çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Akdeniz havasının hakim oldugu Karadağ aynı zamanda deniz komşusu oldugu İtalya'nın da kültürel yansımalarını taşıyor. Yaklaşık 630 bin nüfusu ile trafik gürültüsü olmayan sakin bir Akdeniz ülkesi diyebileceğimiz, tarihi Orta Çağ'a dayanan Karadağ, kaleleri, manastırları ve antik şehirleri ile tarihin izlerini yaşatmaya devam ediyor. Ülkede etnik olarak en fazla Karadağlı ve Sırp bulunmasının yanında aynı zamanda Boşnak, Arnavut, Roman, Hırvat ve küçük etnik gruplar da yaşıyor.

Yemyeşil doğası ve taş yapılarıyla sizi geçmişe sürükleyecek Karadağ, aynı zamanda ince kumlarla kaplı berrak ve uzun sahillere sahip huzurlu bir ülke. Geçmişten günümüze kadar iyi muhafaza edilmiş Venedik mimarisiyle göz şenlendiren Kotor kenti, tarihi öneme sahip yapılarıyla da akılda kalıyor. Ülkenin korumaya devam ettiği kültürel etkiler ve doğal güzelliğin harmanlanmasıyla ortaya çıkan estetik görsel detaylar görenleri Karadağ'a bir bilet alma fikrine doğru sürüklüyor.

Karadağ'a gitmek isteyenler için minik bir bilgi de verelim: her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren doksan günü aşmayan bir süre için veya transit geçiş maksadıyla vize almadan ülkeye girebilmek mümkün.

Thanks for these great photos! @beautifulmontenegro.me