Hawaii’nin en gözde adası: Maui 🏝

Hawaii’nin en gözde adası: Maui 🏝

Maui, Hawaii'nin altı büyük adası arasında yüzölçümü olarak ikinci sırada yer alıyor. İki yanardağın ortasındaki düzlükten dolayı Vadi Adası olarak anılan ada, plajlarından dolayı tatil için daha çok tercih ediliyor. Yaklaşık 193 kilometre sahil şeridine sahip olan ada beş bölgeden oluşuyor: Batı Maui, Orta Maui, İç Maui, Güney Maui ve Doğu Maui.

Batı Maui'de deneyimli sörfçülerin tercihi olan Honolua Körfezi, tarihi kasaba Lahaina, beyaz kumu ve berrak suyuyla Ka'anapali Plajı; Doğu Maui'de Hana yolu ve 'Ohe'o havuzları; Güney Maui'de Devlet Deniz Yaşamı ve Kuşları Koruma Bölgesi olarak küçük ve hilal şeklinde bir adacık olan Molokini, “Büyük Plaj" olarak bilinen ve adanın en iyi plajlarından olan Makena Plajı ve sörften şnorkelle yüzmeye kadar birçok aktivite seçeneği bulunan Kihei; İç Maui'de her noktadan görülebilen kratere ev sahipliği yapan Haleakala Ulusal Parkı, Haleakala'nın yamaçlarında bulunan rustik lokasyon Kula; Orta Maui'de ise ormanları, yeşil vadileri ve dereleriyle Iao Valley Eyalet Parkı gidilmesi önerilen yerler arasında bulunuyor. Ayrıca Bailey Evi Müzesi ve Alexander&Baldwin Şeker Müzesi de listede yer alıyor.

Maui, su sporları tutkunları için sörf yapma, şnorkelle yüzme, yelken yapma, kürek çekme gibi fırsatlar sunuyor. Bunların yanı sıra sakin bir yer ve doğa ile baş başa kalma olanağı da veriyor. Özellikle gün doğumu ve gün batımı için Haleakala harika bir lokasyon. Ancak tüm bunlardan farklı olarak Maui'de yapılacaklar listesinde en dikkat çekici olan balina izleme turları ilginç bir deneyim sunuyor. Aralık ve mayıs ayları arasında balinaların yolculuklarına şahit olmak mümkün; diğer farklı deniz canlıları gibi.

Thank you so much for these amazing photos, @austinsills! 🧡