Heather Benning, çiftlik evini gerçek bir oyuncak eve dönüştürüyor 🏠

Heather Benning, çiftlik evini gerçek bir oyuncak eve dönüştürüyor 🏠

📌 Saskatchewan kırsalında yaşayan sanatçı Heather Benning, son birkaç yılını aile çiftlikleri ve bir ev duygusu üzerindeki etkisiyle ilgili temaları araştıran çalışmalar yaparak geçirdi. Kuzey Amerika kırsalının eski ve ara yollarında seyahat edenlerin aşina olduğu bir manzara olan terk edilmiş çiftlik evi, Heather Benning aracılığıyla 2007'de ''The Dollhouse'' (oyuncak ev) şeklini aldı.

Benning, binanın kuzey duvarını kaldırarak, izleyicilerin tıpkı bir oyuncak bebek evi gibi içeriyi görebilmesi için büyük pleksiglas levhalarla değiştirdi, ancak duvar yalnızca dışarıdan görülebiliyor, içeri girmenin bir yolu yok. Canlı renklerle boyanmış ve geceleri aydınlatılabilecek odalara vintage mobilyalar ve objeler yerleştirildi. Ürkütücü bir şekilde insanlardan yoksun bir sahne seti gibi görünen ev sayesinde varlık ve yokluk hakkındaki fikirleri keşfetmek istediğini söyleyen sanatçı, "Evi mühürleyerek ve izleyiciyi uzakta tutarak, izleyiciler bir ev hissi oluşturan şeyin ne olduğunu not etmek zorunda kaldılar.'' diye paylaşıyor.

🏠 Ev, 2013 yılına kadar ayakta kaldı. 2013 yılında film yapımcısı Chad Galloway ile ortaklaşa yapılan kısa bir filmde kamera, yangın evi tamamen sararken belgeliyor ve izleyiciyi bir ev kaybetmenin eşsiz acısını düşünmeye sevk ediyor. Sanatçı, "Bu, evlerimizi giderek artan bir şekilde serbest endüstri ve iklim değişikliği nedeniyle kaybettiğimiz bir zamanda özellikle dokunaklı" diye ekliyor.