Işık oyunlarıyla boyut kazanan gerçekçi tablolar ✨

Işık oyunlarıyla boyut kazanan gerçekçi tablolar ✨

Britanya'da yaşayan ressam @paulevansartist, İngiltere'de doğup büyüdüğü Sussex'in kırsal kesiminde erken yaşlarda, arazide çalışan büyükanne ve büyükbabasından yaşadığı bölge hakkında çok şey öğrenmiş ve bu sayede doğaya karşı bir tutku geliştirmiş.

Evans, sulu boya, mürekkep ve akrilik gibi çeşitli materyaller kullanarak çizdiği eserlerinde doğanın kendisinden ve ışığın büyüleyici etkisinden ilham alıp harika eserlere imza atan başarılı bir peyzaj ressamı. Gerçeğinden ayırt edilmesi zor manzaralar çizen sanatçı, bazen yol kenarında biriken bir suyu, bazen gün batımına yakın vakitte yeryüzünü kaplayan turuncu ışıkları, bazen de güneşli bir havada ev ve ağaçların yere yansıyan gölgesini öyle gerçekçi resmediyor ve eserlerini ışık oyunlarıyla harmanlayıp öylesine kusursuz yansıtıyor ki durup birkaç kez bakıp tablo mu yoksa gerçek mi olduğunu teyit etmek gerekiyor.

Resimlerinde renk ölçüsünü gerçeğine çok yakın hissettirecek bir teknikle ince ince tuvale işleyen sanatçı gözle görülebilen harika detayları da resimlerine aktarıyor.

Evans'ın doğanın büyüleyici etkisini kendisine tutku edinmiş olması ve yaşamısanat,snatçı, boyunca doğadan öğrendiklerini sanata dönüştürmesiyle eserleri dünya çapında, özellikle Amerika, Japonya, Avustralya ve Avrupa'da açtığı sergilerle koleksiyonerler ve yakın çevredeki takipçileri tarafından da satın alınıyor.