İstanbul’a yakın, saklı kalmış bir koy : Sardala Koyu 📍

İstanbul’a yakın, saklı kalmış bir koy : Sardala Koyu 📍

İstanbul'dan çok uzaklaşmayacağım sakin bir yerde vakit geçireyim diyenler toplansın! Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan ve yemyeşil ormanların arasında yer alan Sardala Koyu; denizin oluşturduğu uçurumlar, kayalıkların arasından geçen sakin dalgalar ve temiz havasıyla görenlerde hemen ziyaret etme isteği uyandıran bir nokta. Yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridinde yer alan bitişik üç koy, çevredekiler tarafından Sardala Koyu olarak adlandırılıyor.

İstanbul'a yaklaşık 2.5 saat mesafede bulunan, sakin ve keyifli vakit geçirebileceğin Sardala Koyu, mavi ile yeşilin buluştuğu, kamp sandalyeni atıp oturabileceğin huzurlu bir kaçış noktası olabilir.Tertemiz denizi ve el değmemiş doğasıyla kendine hayran bırakan koy, aynı zamanda kampçıların, doğaseverlerin, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası.

Sardala Koyu'na gitmek için arabanızı park ettikten sonra orman içi patika yol ile hafif bir kayalık inişinin ardından kısa ama keyifli bir sahil yürüyüşü eminiz ki herkese iyi gelecek bir plan.

İstanbul'a 93 kilometre uzaklıkta, Kandıra ile Şile sınırında bulunan koya, Bağırganlı-Ağva yolunun 7. kilometresinden sağa sapan toprak yoldan ulaşabilirsin.

Harika fotoğraflar için @emrahhemsinli.art ' teşekkürler!