Kaçkar Dağları’nda buzul tırmanışı 📍

Kaçkar Dağları’nda buzul tırmanışı 📍

Kış mevsiminde dağda buzul tırmanışı yapma düşüncesi bazılarımıza cazip gelirken, bazılarımıza ise zorlu kış ve doğa şartlarından dolayı çok uzak gelen bir fikir.

Türkiye'nin kuzeydoğusunda, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde en çok dikkat çeken dağlardan biri olan, yüksek zirveleri ve zorlu doğa koşullarıyla bilinen Kaçkar Dağları'nda özellikle kış mevsiminde buzul tırmanışı yapmak, deneyimli dağcılar için bile zorlu bir aktivite olsa da dağcılık ve doğa sporları tutkunları için popüler ve keyifli bir etkinlik.

Soğuk ve zorlu hava koşullarının yanı sıra donmuş zeminlerle başa çıkma ihtiyacını da yanında getiren buzul tırmanışı, genellikle tehlikeli koşullar içerdiği için, teknik bilgi ve donanım gerektiriyor. Kaçkar Dağları'nda kış mevsiminde yapılan buzul tırmanışları, meraklılarının ve dağcıların doğal güzellikleri keşfetmeleri ve aynı zamanda zorlu doğa koşullarıyla baş etmeleri için bir fırsat sunan harika bir aktivite. Ancak, bu tür aktivitelerin birçok riski de beraberinde getirdiğini unutmayalım.

Buzul tırmanışı, özellikle kış sporu sevenlerin mutlaka denemesi gereken harika bir aktivite!

Bu harika fotoğraflar için @passengeresma'ya teşekkür ederiz. 🧡