Kısa ömürlü sanatsal parçalar 🐵

Kısa ömürlü sanatsal parçalar 🐵

🦊 Land art, arazi sanatı, yeryüzü sanatı ya da toprak sanatı; birkaç farklı şekilde çevrilen bu sanatın mantığı doğa bulunan malzemelerle bir tasarım ortaya çıkarmak. Hannah Bullen-Ryner da bunu yapıyor. Doğada bulunan dalları, yaprakları, meyveleri, çiçekleri ve daha birçok materyali kullanarak ya toprak zeminde ya da meşe üzerinde genellikle hayvan portreleri çalışıyor.

🐦 Aslında ressam ve fotoğrafçı olan Bullen-Ryner, doğum sonrası depresyona yakalandıktan sonra toprak sanatıyla ilgilenmeye başlıyor ve şöyle anlatıyor: ¨İkiz kızlarım yaklaşık 16-17 aylıkken bir saatliğine sakinleşmek için kendimi dışarı attım ve küçük bir ormanlık alana oturdum.¨ Sanatın her şeyi dışa vurma, ifade etme şekli olduğunu düşünen sanatçı, ¨her zaman yeryüzünün, büyüsüne ve yorgun bir ruhu yatıştırma yeteneğine olan bağlılığı¨ olduğunu ifade ediyor.

🦔 Toprak sanatındaki kısa süreli ve ne zaman bozulacağının belli olmaması handikabından dolayı sanatçı kısa sürede fotoğraflayarak çalışmalarını görsel olarak saklıyor. Ancak bu durum sanatçı için olumsuz olmasının tam tersine; o gün hangi malzemelere ulaşıp nasıl bir görsel ortaya çıkacağının belirsizliği heyecan verici oluyor.