Mersin'in Silifke ilçesinde, Cennet-Cehennem Obrukları'nın 600 metre kuzeybatısında yer alan Astım Mağarası, doğal oluşumları ve havasıyla dikkat çekiyor. Nem oranı yazın %85'e, kışın ise %95'e kadar çıkıyor ve bu özelliği nedeniyle astım hastalarına iyi geldiğine inanılıyor.
Yaklaşık 15 metre derinliğe sahip mağaranın oluşumu, 3. jeolojik döneme dayanıyor. 200 metre uzunluğundaki bağlantılı galerilerde, silis mineralleriyle şekillenen dev sarkıtlar ve dikitler yer alıyor. Doğal güzelliğiyle büyüleyen mağara, yerli halk arasında “Dilek Mağarası" olarak da biliniyor; çünkü çevresindeki ağaçlara ve çalılara dilek için bez parçaları bağlanıyor.
Cennet ve Cehennem Obrukları'nı ziyaret ederken, bu mistik atmosferi ve etkileyici doğal yapıları keşfetmek için Astım Mağarası'na da mutlaka uğrayın!
Thanks for these amazing photos! @officialturkishmuseums 🧡