Minyatür bir kasabayı andıran Aydın- Doğanbey Rum Köyü 🌳🍃

Minyatür bir kasabayı andıran Aydın- Doğanbey Rum Köyü 🌳🍃

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan, geçmişi M.Ö 7. yüzyıla dayanan Doğanbey Rum Köyü, 1924 yılında gerçekleşen mübadeleye kadar Rum halkının yaşadığı sakin bir köy olarak biliniyor. Restore edilmiş eski Rum evleri ve dar sokaklarıyla akılda kalan bu köy, tarih boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış ve bu çeşitlilik köyün mimarisine yansımış.

Antik adıyla Mykale, şu anki adıyla Dilek (Samsun) Dağları'na sırtını dönmüş bu köy, günümüzde de taş evleri ve doğal güzellikleriyle rum mimarisinin izlerini taşımasıyla ziyaretçilerine tarihi atmosferi yakından hissetme ve yaşama huzuru sunuyor.

Doğanbey'e kendi aracınızla gitmek isterseniz Söke'nin çıkışında Didim-Milas/Bodrum karayolunda ilerlerken Priene ve Eski Doğanbey'i gösteren tabelaları takip ettiğinizde, Güllübahçe'den yola devam edip Priene Antik Kenti yol ayrımına geliyorsunuz. Atburgazı ve Tuzburgazı'nı geçtikten sonra Eski Doğanbey tabelasını görebilirsiniz.

Bizce Doğanbey Rum Köyü'ne gitmişken, karinaya da muhakkak uğrayın. Buraya giden yol üzerinde ve karinada çıkan balıkların tadına da bakabilirsiniz.

Aydın'a yolunuz düşerse bu tarihi köyü ve civarındaki güzergahı mutlaka ziyaret et.