Osmanlı'dan Avusturya-Macaristan'a tarihi bir keşif: Bitola 📍

Osmanlı'dan Avusturya-Macaristan'a tarihi bir keşif: Bitola 📍

Makedonya'nın güneyinde yer alan Bitola, ülkenin en eski şehirlerinden biri. Zengin tarihi, etkileyici mimarisi ve sıcakkanlı insanları ile Bitola, Makedonya'ya gelen gezginlerin mutlaka uğraması gereken özel bir destinasyon. Makedonya'nın derinlerinde, tarihin ve doğanın sarmaş dolaş olduğu, eski çağların sessiz şahidi Bitola'ya ilk adımınızı attığınızda, Şirok Sokak sizi kucaklar. Bu cadde, tarih boyunca birçok kültürün izini taşıyan, şehrin atardamarı gibidir. Her adımda, Osmanlı'dan Avusturya-Macaristan'a, eski dünyanın izlerine rastlarsınız. Eski binaların arasında sıkça karşınıza çıkan kafelerde oturup, geçmişin ve bugünün bir arada aktığı bu caddeyi seyretmek, zamanda bir yolculuğa çıkmak gibidir.

Balkanlar'daki önemli Osmanlı eserlerinden ve şehrin sembollerinden biri olan Bitola'nın saat kulesi de bu şehre geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken noktalardan biri. 30 metre yüksekliğindeki bu kulenin, her altı saatte bir "Bitola Babam Bitola", "Biljana Platno" gibi parçalar çalan müzikli bir saat mekanizması bulunuyor.

Bitola, her köşesinde ayrı bir hikaye barındıran, zamana meydan okuyan bir şehir. Bitola'ya gelin, zamanda bir yolculuğa çıkın!