Rönesans’tan ilham alınarak tasarlanan mouse 🖱

Rönesans’tan ilham alınarak tasarlanan mouse 🖱

Sizce bu tasarım mouse ilham olabilir mi? 🙌

En iyi 7 yapay zeka sanatçısı arasında yer alan, ödüllü mimar ve tasarımcı Profesör Carlos Bañón, tasarımlarıyla hem geleneksel mimariyi hem de yeni teknoloji disiplinlerini kucaklıyor. İspanya ve Singapur'da çeşitli tasarım ve mimarlık işleri yürüten Carlos, sürdürülebilir tasarım için teknolojinin olanaklarını kullanıyor. Sadece hayal ederek geçmişten kopmadan iç ve dış kavramlara meydan okuyan tasarımcı @carlosbannon tasarımlarıyla bir mouse'u dahi yeniden tanımlıyor.

İspanya'da doğan ve 6 yaşında kod yazmayı öğrenerek kariyerine başlayan Carlos Bañón, bu süreç için “Öğrenmesi çok zorlayıcı ve eğlenceliydi." diyor. Uzun yıllar İspanya'da yaşadıktan sonra Singapur'a taşınan Profesör Bañón, Singapur'un yemyeşil alanlarından ve yeniliklerinden duyduğu heyecanla, öğrencileriyle birlikte doğa manzaralarını vurgulayan projeler üzerinde çalıştı. Carlos Bañón ortaya çıkan yenilikçi projeleri için; “Başlangıçlar her zaman heyecan vericidir, çünkü yeni fikirleriniz var veya eski fikirler yeni yerlere entegre edilebiliyor. Benim için her proje, yeni bir şey icat etmek veya daha önce yaptıklarımızın ötesine geçmek için bir fırsat." diyerek yeni projeleri bir fırsat olarak gördüğünü ifade ediyor.

Mekanları tasarlama ve inşa etme şeklinde değişime ihtiyaç olduğunu belirten tasarımcı, sürdürülebilir tasarımların bu değişimi doğrudan ele alınmasındaki en iyi yollarından biri olduğunu açıkça anlatıyor. Sanat eserlerine sürdürülebilir bir bakış açısıyla yaklaşan Carlos Bañón, Rönesans'tan ilham alarak tasarlanan mouse'da olduğu gibi sanatı bir araç olarak kullanıyor.