Saklı ve şirin köy, Şirince ✨

Saklı ve şirin köy, Şirince ✨

📌 Aslında bir Rum köyü olan Şirince köyü, İzmir Selçuk'a 10 km mesafedeki bir tepede saklanıyor. Bu küçük köy, bünyesinde M.S 5.yüzyıla kadar dayanan bir tarih barındırıyor. 1923'teki mübadele sonrasında bir Türk köyü halini alan köyün ekonomisi; incir üretimi, bağcılık ve zeytinciliğe dayanıyor. Özellikle son yıllarda artan turizm potansiyeli nedeniyle Şirince'de üretim hızla artıyor.

Tarihi yerlere olan yakınlığı sayesinde de Şirince, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Mis kokulu meyve ağaçlarının çevrelediği tepelerin ardındaki köy; butik otelleri, görülmeye değer Matematik köyü ve köye hayat veren Nişanyan evleri ile önemli ziyaret noktalarından biri. Köyün en önemli özelliklerinden biri de hiçbir evin diğer evin manzarasını kapatmaması. Köyün genel mimarisi ise hem Osmanlı hem de eski Rum evlerinin esintilerini bir arada barındırıyor.

Her mevsim ziyaret edebileceğiniz köyün sabah dinginliğinin tadını çıkarmak, köye hakim tepelerden manzaranın güzelliğine doymak için köyde en az 1 gece konaklamanızı öneririz. Sakin bir sabah ve güzel bir kahvaltıdan sonra tarihi dokusuna bağlı kalarak restore edilmiş 2 katlı evleri, eski dar sokakları arasında yürümenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Harika fotoğraflar için @aykutkaysi'ye teşekkürler! 🧡