Sebastian Barry - Gizli Defterler 📖

Sebastian Barry - Gizli Defterler 📖

Acıyı gerçekten anlamak, bir insanın neden ağladığını tam olarak kavramak mümkün müdür?

Savaşın ve yıkımın gölgesinde yaşayan yüzler üzerine düşünün. Acıyı gerçekten anlamak, bir insanın neden ağladığını tam olarak kavramak mümkün müdür? Sebastian Barry'nin 'Gizli Defterler' romanı, bu soruları derinlemesine işliyor. Costa Yılın Kitabı ve James Tait Black Anma Ödülleri'ni kazanan bu eser, birçok farklı dile çevrilmiş ve Jim Sheridan tarafından filme de uyarlanmış.

Roman, Roscommon Akıl Hastanesi'nde yüzüncü yaşını kutlamaya hazırlanan Roseanne'nin zorlu ve acı dolu hayatının epik bir anlatımını sunuyor. Roseanne'nin gizli defterleri ve Doktor Grene'in hastası hakkındaki notları birleştiğinde, unutulmuş anıların parçalarından oluşan bir yapboz ortaya çıkıyor. Bu yapboz, Roseanne'nin hayatının dönüm noktalarını gözler önüne seriyor.

Yirminci yüzyıl ortalarında İrlanda'da yaşanan çatışmalar, savaşın yarattığı dehşet ve toplumun çaresizliği, kaotik bir İrlanda portresini çizerken, bir zamanlar herkesin imrenerek baktığı güzel bir kadının hayatını altüst eden bu atmosfer okuyucuya ustalıkla aktarılıyor. Sebastian Barry'nin bilinç akışı tekniğiyle anlattığı bu hüzünlü hikaye, çözümünü merak ettiğimiz bir gizemle son buluyor.