SkyAlıntı: Radvâ Âşûr - Tantûralı Kadın 📖

SkyAlıntı: Radvâ Âşûr - Tantûralı Kadın 📖

Hayatını Filistinlilerin topraklarına geri dönüş mücadelesine adayan Mısırlı yazar Radvâ Âşûr'un Tantûralı Kadın kitabıyla geldik bugün.

Gündelik yaşam akarken, komşu köylerden yayılan, ardından birçok köyü etkisi altına alan işgal haberleri başlar: Filistin topraklarında kurulması planlanan gayrimeşru bir devletin uğruna katliamlar yapan Siyonist gruplar katliamlarına başlamıştır. Bu haberler, yeni terimlerle dolup taşar ve nihayet bu işgal sözcükleri Tantûra'nın sahillerine de ulaşan acı bir sürgün hikayesine dönüşür. Hayatını Filistinlilerin topraklarına geri dönüş mücadelesine adayan Mısırlı yazar Radvâ Âşûr, bu eserde, Hayfa'nın güneyindeki bir sahil köyünden Lübnan'daki mülteci kamplarına sürüklenen bir kadının gözünden, topraksız kalan bir halkın trajik öyküsünü canlı bir şekilde ele alıyor. "Tantûralı Kadın", evlerinden sürülen ve boyunlarında evlerinin anahtarlarını taşıyan, kapının bir gün yeniden açılacağı umudunu hiç yitirmeyen insanların destansı hikayesini anlatıyor.

Bu kitapta bir de yenilik var:

Metinde yer alan türküleri daha iyi deneyimleyebilmeniz için sayfalara QR kodlar yerleştirilmiş. Telefonunuzu kullanarak bu QR kodları tarayabilir, kitabı okurken aynı zamanda bu türküleri dinleyebilirsiniz.