Sokak sanatında özgür bir ruh: Frankley 🐰

Sokak sanatında özgür bir ruh: Frankley 🐰

Her çocuğun içinde bir sanatçı yattığını söyleyen Picasso'nun sözlerini somutlaştıran isimlerden biri de Frankey. Amsterdam'ı ve dünyanın birçok köşesini sanatının enerjisiyle dolduran Frankey, sokak sanatının özgür ruhunu yaşatıyor. Çocukluğundan aldığı ilhamla, sınırları aşan tasarımlar ve enstalasyonlar kurguluyor; bu eserlerle sokakları birer sanat galerisine çeviriyor.

Frankey, tarzı ve mesleği ne olursa olsun, tasarımcı, icatçı ve sanatçı kimliğiyle ön plana çıkıyor. Her bir eseri, izleyicilere oyunbazlık ve hafif bir isyan ruhu sunuyor. Sanatçı, Amsterdam başta olmak üzere Hollanda'nın dört bir yanında, İtalya, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de eserleriyle büyük bir izleyici kitlesi edindi.

Sanatını her zaman yasal bir çerçevede tutarak, vandalizm ve sanat arasındaki çizgiyi sorgulayan Frankey, eserlerini öyle bir ustalıkla yerleştiriyor ki, çevreye zarar vermekten uzak duruyor. @streetartfrankey takipçileri, sanatçının eserleri aracılığıyla her seferinde yeni bir hikayeye tanıklık ediyor.