Tamamen çakıl taşlarından yapılmış mozaikler 😍

Tamamen çakıl taşlarından yapılmış mozaikler 😍

📌 Doğayı tuval gibi kullandığını söyleyen İngiliz sanatçı Justin Bateman, bulduğu çakıl taşlardan sanat eserleri oluşturuyor. Sanatçı gittiği ülkelerde plajlarda, ormanlarda, demiryollarında ve dağlarda ayrıntılı çakıl portreleri bırakıyor. Her doğal renkli taş, genel görüntünün ayrılmaz bir parçası olan ayrı bir boya darbesi veya işareti görevi görüyor. Bateman Instagram'da açıkça "Çakıllar benim Piksellerim" diye belirtiyor.

Bateman, bulduğu çakıl taşlarıyla portrelerini asla önceden planlamıyor. Bunun yerine, sanat eserinin kompozisyonunu taşların kendilerinin belirlemesine izin veriyor. “Sanat her zaman sınırsız olmalı, yine de sınırları içinde özgürlük buluyorum" diyor ve ekliyor: “Bu sürecin güzelliği, bir parçanın başlangıçta nasıl görüneceğine dair hiçbir fikrim olmaması."

Her mozaik sonunda kaybolacak olsa da, Bateman çalışmalarının fotoğraflarını dijital bir hatırlatma olarak çekiyor. Ve bizim, bu çalışmalarının etkileyici detaylarına hayran kalmamızı sağlıyor. Her bir çakıl taşı portre, sıcak gölgeler ve taşlara işlenmiş soluk vurgularla tamamlanmış, neredeyse gri tonlu bir fotoğrafa benziyor. Bateman'ın yalnızca çakıl taşlarıyla ne kadar derinlik ve ayrıntı elde edebileceği inanılmaz.