Tarihin en kısa 6 savaşı 🗡🛡

Tarihin en kısa 6 savaşı 🗡🛡

Tarihte 'Yüz Yıl', '30 Yıl' gibi uzun süren savaşlar olduğu gibi birkaç dakika veya birkaç saatte sonuçlanan savaşlar da var. Rekor sürede sona eren savaşlara birlikte bakalım.

⚔ İngiltere - Zanzibar Savaşı
Dünyanın en kısa savaşı 19. yüzyılın sonunda bağımsızlığını kazanmak isteyen Zanzibar'a karşı İngilizlerin savaş açmasıyla gerçekleşti. Yaklaşık 45 dakika süren bu savaşın sonunda İngilizler savaşı kazandı.

⚔ Mohaç Meydan Muharebesi
Osmanlı Devleti ve Macaristan arasında geçen bu savaşta Kanuni Sultan Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu iki saat gibi kısa sürede savaşa kazanarak, Macar topraklarını imparatorluk sınırları içerisine kattı.

⚔ Anjouan İstilası
Hint Okyanusu'nda bir takımada olan Komor Adaları'ndan gelen askerler, bir gün içinde Anjouan adasını ele geçirmesiyle gerçekleşti.

⚔ Futbol Savaşı
100 Saat Savaşı olarak da bilinen El Salvador ve Honduras arasında çıkan Futbol Savaşı, El Salvador'un maçta galip gelmesinin ardından patlak verdi. Öncesinde var olan siyasi gerginlik maç sonrasında bir savaşa dönüştü ve El Salvador'un 100 saatin sonunda birliklerini geri çekmesiyle savaş sona erdi.

⚔ Rus - Gürcü Savaşı
Gürcistan'da Osetlerin bağımsızlık ve Rusya ile birleşme talepleri sonrasında Gürcistan birlikleri Güney Osetya'ya operasyon düzenlemesi sonucunda Rusya ile çatışmaya girdi. 5 gün süren bu savaşta Avrupalı Devletlerin de araya girmesiyle Rusya ile Gürcistan arasında bir ateşkes imzalandı.

⚔ 6 Gün Savaşı
İsrail ile Mısır, Suriye ve Ürdün'den oluşan birleşik güçler arasında 1967'de patlak veren savaş, İsrail'in komşuları tarafından denizlere sürüklendiğini ve hudutlarının daraltıldığı gerekçesiyle başladı. Birleşmiş Milletler 'in arabuluculuğuyla savaş sona erdi.