Tiana Wursig’in etkileyici portre çalışmaları 🖌️

Tiana Wursig’in etkileyici portre çalışmaları 🖌️

Avustralya doğumlu sanatçı Tania Wursig (@taniawursig_art) hem Tahiti'de hem de Sidney'de yaşıyor. Çok sayıda figüratif ve portre çalışmaları olan sanatçının resimlerinde, Tahiti halkının geleneklerinin ve kültürünün etkileri fazlaca hissediliyor.

Moda ve tekstil alanında da kendini geliştirmiş olan Tania, seyahatleri sırasında topladığı tekstil malzemelerini, kartpostalları, hindistancevizi kabuğu gibi çeşitli doğal malzemeleri kolaj yapıp bu kolajdan oluşturduğu zemin üzerine resimler yapıyor. Tuvalindeki bu zeminleri, içinde bulunduğu kültürden aldığı ilhamla ilişkilendirerek kendi tarzını ortaya koyuyor. Konularını genellikle doğa, çiçekler ve meyvelerle dolu yemyeşil çerçevelerde sunmayı seven sanatçı, portre çalışmalarında bakışları doğrudan izleyiciye sabitlenmiş şekilde tasvir ediyor.

Kariyerine 30 yılı aşkın süredir devam eden Tania, ''Dünyamızla yeniden bağlantı kuran bir insan ırkı olarak ''biz'' konusuna oldukça ilgiliyim. Tahiti kültürünün toprakla ve kökleriyle olan güçlü bağlarına tanık olduğumdan beri, dünya ile olan bağlantımıza önem duyuyorum.'' şeklinde çalışmalarına ilham olan kaynağını tanımlıyor.