Tunceli’de saklı bir vadi: Munzur Vadisi Milli Parkı 📍

Tunceli’de saklı bir vadi: Munzur Vadisi Milli Parkı 📍

Türkiye'nin en büyük milli parklarından biri olan ve Tunceli-Ovacık arasında uzanan Munzur Vadisi Milli Parkı şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Büyüleyici vadinin 42 bin hektarlık bir alanı 1971 yılında Milli Park olarak ilan edilmiş. Buna sebep olan en önemli etkenler ise; akarsu kaynakları ve gözeler, endemik bitki türleri ve yöreye özgü hayvan türleri ile zenginleşen bitki örtüsü ve yaban hayvan varlığı olarak biliniyor. Bu nedenle yaban hayatı ve doğanın etkileyici senkronizasyonuna kendinizi kaptırmanız olası durumlardan. Aynı zamanda, meşe ağaçlarıyla çevrili Munzur Vadisi Milli Parkı doğudan gelen mercan suyunu da alarak içerisinde çok sayıda alabalık barındırıyor.

Doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan ve bitki örtüsü açısından çok zengin olan vadi içerisinde 1518 çeşit bitki ve kurt, yaban keşişi, cengel boynuzlu dağ keçisi, su samuru ile ürkeklik gibi yaban türleri yaşıyor.

Bölgedeki güzel imkanlara gelecek olursak Munzur Vadisi Milli parkı; kamp kurma, piknik yapma, balıkçılık ve doğa yürüyüşleri gibi günübirlik etkinlikler ile rafting, dağcılık ve benzeri çeşitli su ve doğa sporları için de elverişli bir yapıya sahip.

Endemik bitki türleri, yaban hayatı ve doğa ile iç içe gezinti imkanı sunan vadinin bulunduğu bölgeye sert karasal iklim hakim olduğundan, milli parkta vakit geçirmek için en uygun zaman Haziran ve Eylül ayları diyebiliriz.

Ülkemizin doğal zenginlikleri arasında öne çıkan Munzur Vadisi Milli Parkı ve vadi boyunca dizilmiş Munzur Dağları, keşfetmeleri için doğaseverleri bekliyor.

Fotoğraflar için @@go.tunceli' ye teşekkür ederiz!