Trabzonlu çift olmaz denileni başardı

Dik yamaçta sera yaptılar
Dik yamaçta sera yaptılar

Trabzon'da yüzde 70’e varan eğimli arazide zor şartlarda seracılık yapmaya çalışan Satılmış çifti işlerini yapmayı çok sevdiklerini belirttiler.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Doğançay mahallesinde zor şartlar altında seracılık yapan Satılmış çifti insanlara örnek oluyorlar.

Tüm zorluklara rağmen 70 metrelik dik yamaçta seracılık yapan ve geçimlerini sağlamaya çalışan Ercan ve eşi Nihal Satılmış çifti işlerini sevdiklerini belirtiyorlar.

Bir yıl önce aldığı geri ödemesiz hibe teşviği sayesinde sera sahibi olduğunu belirten Satılmış, serada ürettiği ürünleri semt pazarlarında da sattığını ifade ediyor.

  • Ercan Satılmış “Bu dik arazide sera olmadan daha önce kışları ıspanak ve yazları patates ekiyorduk. Ancak daha sonra devletimizin verdiği destekle buraya sera yaptık. Başka arazimizi yoktu. Mecbur bu dik araziye sera kurduk. Yolumuz da yukarıda olduğu için buradaki ürünü yola çıkarmak arabaya yüklemek zor oluyor. Burayı geri ödemesiz hibesiz destekle 30 bin TL’ye yaptırdık. Antalya’dan getirdiğimiz fideleri buraya dikerek burada marul ve yeşillik üretiyoruz. Her şeye rağmen üretmek zor ama güzel” dedi.

Nihal Satılmış da eşinin sayesinde seracılığa başladığını ifade ederek “Yaklaşık 1 yıldır üretim yapıyoruz. Kışın burada marul, yazın salatalık, domates yetiştiriyoruz. Ürünümüzü kendimiz pazarladığımız için geliri de tatmin edici oluyor. Bu işe başlamama eşim vesile oldu. Eşimin pazarcı olması devlet desteğinin de olması çok işimize yaradı. Kendi işimiz oldu. Çok memnunuz” diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >