Tazesi 3 kurusu 30 TL olan cennet elması

Cennet hurması
Cennet hurması

Semra Ünal büyük bir girişimcilik örneği sergileyerek kendi geliştirdiği incir cipslerini üretti. Tanesi 3 liradan satılan cennet elmasını kurutarak kilosunu 30 liradan satıcıya sunan Ünal, mahallesindeki 20 kadına istihdam sağlıyor.

Herkese örnek teşkil edecek bir başarı öyküsüne sahip olan Semra Ünal,4 kilo taze cennet elmasından 1 kilo kurutulmuş cennet elması üreterek kendisinin elde ettiği incir cipsi sayesinde 20 kadına istihdam sağladı.

Geliştirdiği incir cipsi ürünüyle girişimcilik başarısı ile dikkatleri üzerine çeken Ünal, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen resepsiyona davet edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştü.

  • Doğal yöntemlerle cennet elmasını kurutmayı başaran Ünal, ürünün tutup tutmayacağını denemek için sattığı incir cipsinin içine tadımlıklar koyarak müşterilere sundu. Aldığı olumlu tepkiler ve gelen taleplerden cesaret alarak işe koyulan Ünal, ürünü internetten satışa sundu.

41 yaşındaki 3 çocuk annesi Ünal yaptığı açıklamada 2 yıl önce kurutmaya başladığı ancak incir cipsine ağırlık vermesi nedeniyle yeteri kadar ilgilenemediği cennet elmasına bu yıl ağırlık verdiğini belirtti.

Mahalledeki 20 arkadaşıyla birlikte geçen yıl 1 ton cennet elması kurusu elde ettiklerini söyleyen Ünal, ürünün beğenilmesi üzerine bu yıl üretimi 5 tona çıkardıklarını söyledi.

Mahallede adeta fabrika gibi çalıştıklarını anlatan Ünal, "Cennet elmalarını tek tek soyarak altı delikli tellerin üzerine seriyoruz. Üzeri naylonla örtülü seraların içinde kurumaya bırakıyoruz. Hava durumuna göre meyvenin küflenmemesi için seranın belirli yerlerini açıp havalandırıyoruz. 4 kilo tazeden 1 kilo kurutulmuş ürün çıkıyor. Ürün kurutulduğunda hurmaya çok benzer bir lezzet oluşuyor" dedi.

Yörede geçmişte çok sayıda cennet elması ağacının bulunduğunu, bunların sökülerek yerine incir ve zeytin dikildiğini anlatan Ünal, son dönemde yaş olarak yeniden tüketilmeye başlanan meyveyi kurutarak, gelirini artırmak istediklerini anlattı.

Cennet elması kurusuna "Türk hurması" adını verdiler

Cennet elması kurusuna "Türk hurması" adını verdiklerini söyleyen Ünal, şöyle konuştu:

  • "İncir cipsi bizim için çok büyük bir başarı oldu. Cennet elması da incir gibi bölgenin bir lezzeti. Bunun da kurusunu yapmaya karar verdik. Bu meyve de tıpkı incir gibi tazeyken en fazla 2 gün bekleyebiliyor. Daha fazla beklerse akıp gidiyor. O yüzden bunu kurutup kazanç elde etmek istedik. Sonuç çok güzel oldu. Tadımlık gönderdiğimiz ürünlere verilen siparişlerin çok olması doğru yolda olduğumuzu gösterdi."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >