İstanbul’a yakın gezilecek yerler

İstanbul'a yakın gezilecek yerleri sizler için derledik
İstanbul'a yakın gezilecek yerleri sizler için derledik

Sıcak havaların gelmesiyle birlikte seyahat etmek isteyenler şimdiden gezilecek yerler listesini yapmaya başladı. Sizler de gezi rotalarınızı hazırlamadan önce İstanbul'a yakın gezilecek yerleri ziyaret edebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Çoğu zaman İstanbul’un hızlı akışı kişileri yormaktadır. Kalabalık bir yanda, yoğun iş temposu bir yandan zamanın nasıl aktığını fark edememektedir. Bunun için küçük bir hafta sonu kaçamağı yapıp biraz dinlenilmek istenebilir. İstanbul’dan 1 2 saat uzaklıkta, İstanbul’a yakın gezilecek yerlere gidebilir ister günübirlik ister hafta sonu kalarak vakit geçirebilirsiniz.

Maşukiye, Kocaeli

İstanbul’a 1,5 saat uzaklıkta olan Maşukiye, hafta sonu ailesiyle vakit geçirmek ya da arkadaşlarıyla bir kaçamak yapmak isteyenler için oldukça ilgi çekici bir yer. Özellikle bahar aylarında ağaçların yeşillenmeye başlamasıyla Maşukiye’ye can gelmektedir. Maşukiye Şelalesi yanında piknik yapabilir ya da Şelalenin etrafında bulunan restoranlar da güzel bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz.

Kış aylarında gitmek isteyenler için de Maşukiye’nin hemen orada bulunan Kartepe Kayak Merkezi’dir. Kış aylarının tadını biraz kar görerek, biraz kayarak geçirmek isteyenler için Kartepe kayak merkezi tam size göre. Sadece kar için değil kendin pişir kendin ye tarzında sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz bir alan da sunmaktadır.

Maşukiye’ye ister kendi aracınızla isterseniz de Halklalı’dan kalkan trenler ile ya da otogardan İzmit-Kocaeli otobüsleri ile yarım saat veya 1 saat içerisinde Maşukiye’de olabilmek mümkündür.

Kandıra, Kocaeli

İstanbul’a 146 km uzaklıkta olan Kandıra bahar aylarında mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. İster kamp yapmak ister güzel bir köy kahvaltısı yapıp doğal güzellikleri tadını çıkarabilirsiniz.

Kamp yapmayı sevenler için şehir merkezinden biraz uzakta bulunan Sarısu kamp yapmak isteyenler için oldukça güzel imkanlar sunmaktadır.

Kandıra’nın Kefken bölgesinde doğal bir güzellik olan Pembe Kayalar ile karşılaşmak mümkündür. Pembe Kayalar güneş ışıklarının etkisi ile misafirlere streslerini, iş yoğunluklarını atmak için güzel manzaralar sunmaktadır. İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında yer alan bu yer mutlaka bir hafta sonu kaçamağı ile görülmeye değer yerler arasındadır.

Gölyazı, Bursa

İstanbul’a 2 saat uzaklıkta olan göl yazı, köy yaşamına ilgisi olanlar için oldukça çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Yalnızca köy yaşamı değil, temiz havası ve doğal güzellikleriyle de insan da rahatlama etkisi yaratmaktadır.

Eski tip evleri ve lokantalarıyla fotoğraf çekme isteğini arttıran bu yer Apollon Krallığına başkentlik yaptığı için tarihi kalıntılara da rastlamak mümkündür. Gölyazı’dan Uluabat Gölündeki adalara turlar düzenlenmektedir. 20 dakika süren bu tur güzel manzara ve fotoğraflarla şehre geri dönmenizi sağlamaktadır.

Ulaşım ise, otobüsle gelecekseniz Bursa otobüsünden sonra şehir içi otobüsler ya da minibüsler ile Gölyazı’ya ulaşmak mümkündür.

Gezilecek yerler listesi olur da Skyroad'a bakılmaz mı? Hemen tıklayın birbirinden ilginç bilgilerin sahibi olun!

Sapanca, Sakarya

139 km uzaklıkta olan Sapanca, İstanbul’un gürültüsünden uzakta dinlenebileceğiniz eşsiz yerlerden biridir. Sapanca’ya geldiğinizde Kırkpınar’a uğramadan geçmeyin, özellikle bahar aylarında çiçeklerle dolan bu yer sizi dinlendirecektir. Tabi ki olmazsa olmaz Sapanca Gölüne de uğramadan geçmeyiniz. Gölün etrafında tur atabilir, ATV ile safariye çıkabilir, gölün kenarındaki otellerde konaklayabilir ve daha pek çok şey yapılabilirsiniz.

Sapanca Gölüne gelmekte otobüsle 2,5 saat sürmekte olup direkt göle ulaşım sağlanmaktadır.

İlginizi çekebilir: Prens Adaları’nın en büyüğü: Büyükada

İğneada, Kırklareli

Genellikle yaz sonunda gelmeyi tercih edilen yerlerden biri olan İğneada, İstanbul’a 199 km uzaklıktadır. Misafirlerine hem tarihi hem doğal yaşam hayatı sunan İğneada, Avcılar Köyü’ndeki Zindandere Şelalesi’ne yapılan yürüyüş ile stresten, dertten uzaklaşma imkânı sunmaktadır.

Havalar soğumadan denize girmenin tadını çıkarmak isteyenler için de Longoz kumsalı hem ormanlık alan barındırması hem de gölün denize bağlantısının görülebileceği bir alandır. Böylece hem piknik yapabilir hem de denize girebilirsiniz.

İstanbul’dan İğneada’ya gelmek için, İstanbul’dan kalkan İğneada otobüslerine binerek gelmek mümkündür.


Safranbolu, Karabük

Yeşillik içindeki mimarinin tadını çıkarmak isteyenler için gelinmesi gereken yerlerden biridir. Kendine öz Safranbolu evleri olan bu yerde göz doyuran güzelliklere rastlamak mümkün.

Kristal Teras, Safranbolu’ya gelindiğinde uğranması gereken yerlerden biridir. Camdan yapılmış olan teras, kanyonu resmen ayaklarınızın altına sermektedir. Safranbolu’ya özgü bir tat olan peruhi yemeden Safranbolu’dan ayrılmamak gerekir.

İstanbul’dan Safranbolu’ya gelmek 4 saat sürmektedir. İstanbul’dan kalkan otobüslerle bu güzel şehre ulaşmak mümkündür.

Yedigöller, Bolu

1965 yılında mili park statüsü konularak korunma altına alınan Yedi Göller, İstanbul’dan birçok misafir ağırlamaktadır. Burada göl manzarası eşliğinde piknik yapabilir, doğa yürüyüşü yapabilir ve manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında üst sıralarda yer alan bu yerin yazın da kışında manzarası oldukça güzeldir.

Yedi Göllere gelmek biraz uğraştırıcı olabilir. Önce Bolu merkeze gelerek sonrasında minibüs ya da Yedigöller taksileri ile ulaşmak mümkündür.