📱 Çin'de salgından etkilenenlere sosyal medyadan tedavi

Arşiv
Arşiv

Çin'de yeni tip koronavirüs salgınının yayılması ile birlikte çok sayıda ruh sağlığı merkezi açılmaya başladı. 23 Ocak'tan bu yana salgından derin bir şekilde etkilenen megaşehir Vuhan'da 2 adet 24 saat hizmet veren ruh sağlığı merkezi hizmet vermeye başladı.

Çin'in doğusunda bulunan Anhui'de psikolog ve psikiyatristlerden oluşan 73 kişilik uzman ekip, salgından psikolojik olarak olumsuz etkilenen vatandaşlara yardımcı olabilmek için 24 saat hizmet verdikleri bir danışmanlık ağı kurdu.

China Xinua News'ın haberine göre, Anhui Ruh Sağlığı Merkezi'nde danışmanlık yapan Xue Yang, "Günde 12 saat çalışıyorum. Mesela bu sabah 7.30'dan beri 13 telefon aldım. En uzun görüşmem 40 dakika sürdü. Salgın nedeniyle danışanları dinliyor, onların hissettikleri şeyi hissetmeye ve kaygılarını konuşabilmeleri için cesaretlendirmeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı. Yang, "Ben arayanlara nasıl rahatlayabilecekleri ve kötü duygularını dışa vurabilecekleri konusunda kılavuzluk ediyorum." dedi.

Anhui Ruh Sağlığı Merkezi'nde danışmanlık hizmeti veren bir başka kişi olan Shen Yifang ise, "arayanların çoğu, en başta kötü bir ruh halinde olduklarını ama konuşmanın sonunda oldukça rahatladıklarını ifade ettiklerini" belirtti.

  • Psikolojik danışmanlık hizmeti isteyen vatandaşlar danışmanlarla yüz yüze görüşebildiği gibi
    uzmanlara telefon ve sosyal medya üzerinden 24 saat boyunca ulaşabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >