15 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

robinho
robinho

Bir çırpıda okumanız için 15 Ağustos'ta Türkiye ve dünyada yaşanan en önemli gelişmeleri sizler için hazırladık. Haberimizin sonundaki bonus videoyu izlemeyi unutmayın!

15 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un Guam Planınından vazgeçmesinden Galatasaray'ın basına tanıtılan 4 yeni transferine kadar dikkat çeken detaylar yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

İşsizlik rakamları açıklandı

                                    
                                    Türkiye ekonomisine ilişkin önemli veriler açıklandı. İşsizlik
oranı, Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 puan gerileyerek 10,2 olurken,
istihdam oranı ise 0,2 puanlık artışla yüzde 47,7'ye yükseldi. 

Aynı zamanda iş gücü, mayısta 2016'nın aynı dönemine göre 950 bin
kişi artarak 31 milyon 713 bin kişi, iş gücüne katılma oranı ise 0,5 puan artarak
yüzde 53 olarak gerçekleşti.
İşsizlik rakamları açıklandı Türkiye ekonomisine ilişkin önemli veriler açıklandı. İşsizlik oranı, Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 puan gerileyerek 10,2 olurken, istihdam oranı ise 0,2 puanlık artışla yüzde 47,7'ye yükseldi. Aynı zamanda iş gücü, mayısta 2016'nın aynı dönemine göre 950 bin kişi artarak 31 milyon 713 bin kişi, iş gücüne katılma oranı ise 0,5 puan artarak yüzde 53 olarak gerçekleşti.
Halit Akçatepe’nin kızı sergi açtı

                                    
                                    Türk sinema ve tiyatrosunun efsane oyuncusu Halit Akçatepe'nin
kızı Ebru Akçatepe, babasına ithaf ettiği ‘’Kadın Olmadan’’ isimli resim
sergisini Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde açtı. 21 adet
eserin yer aldığı serginin açılışına Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail
Altındağ, sanatçı Nükhet Duru ile birçok sanatsever katıldı.
Halit Akçatepe’nin kızı sergi açtı Türk sinema ve tiyatrosunun efsane oyuncusu Halit Akçatepe'nin kızı Ebru Akçatepe, babasına ithaf ettiği ‘’Kadın Olmadan’’ isimli resim sergisini Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde açtı. 21 adet eserin yer aldığı serginin açılışına Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, sanatçı Nükhet Duru ile birçok sanatsever katıldı.
Game of Thrones'un bölümlerini sızdıran 4 kişi Hindistan'da tutuklandı

                                    
                                    7. sezon 4. bölümünün yayınlanmadan sızdırılması üzerine harekete
geçen yapımcı şirket HBO’nun avukatları konuyla alakalı 4 kişinin
tutuklanmasını sağladı. Tutuklamayla ilgili AFP’ye açıklama yapan Bölge Polis
Sekreter Yardımcısı Akbar Pathan, “Sezonun yedinci sezondaki bir bölümün
yetkisiz olarak yayınlanması ile böyle bir sonuca varılmıştır” şeklinde bir
açıklama yaptı.
Game of Thrones'un bölümlerini sızdıran 4 kişi Hindistan'da tutuklandı 7. sezon 4. bölümünün yayınlanmadan sızdırılması üzerine harekete geçen yapımcı şirket HBO’nun avukatları konuyla alakalı 4 kişinin tutuklanmasını sağladı. Tutuklamayla ilgili AFP’ye açıklama yapan Bölge Polis Sekreter Yardımcısı Akbar Pathan, “Sezonun yedinci sezondaki bir bölümün yetkisiz olarak yayınlanması ile böyle bir sonuca varılmıştır” şeklinde bir açıklama yaptı.
DiCaprio, Leonardo da Vinci'yi canlandıracak

                                    
                                    The Revenant filmiyle Oscar alan Leonardo DiCaprio, Martin
Scorsese’in çektiği 'Killers of the Flower Moon' filmiyle beyaz perdeye
dönüyor. Bu filmden hemen sonra da henüz yapım aşamasında olan 'The Black Hand'
adlı filmde oynayacak olan DiCaprio, filmde İtalyan ressam, mühendis ve
matematikçi Leonardo da Vinci'yi canlandıracak.
DiCaprio, Leonardo da Vinci'yi canlandıracak The Revenant filmiyle Oscar alan Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese’in çektiği 'Killers of the Flower Moon' filmiyle beyaz perdeye dönüyor. Bu filmden hemen sonra da henüz yapım aşamasında olan 'The Black Hand' adlı filmde oynayacak olan DiCaprio, filmde İtalyan ressam, mühendis ve matematikçi Leonardo da Vinci'yi canlandıracak.
Passolig uygulamasında yeni dönem

                                    
                                    Atiker Konyaspor ve Beşiktaş arasında oynanan Süper Kupa finalinde çıkan olayların ardından Passolig’in kupa maçlarında da uygulanmasına karar verildi. Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Passolig uygulamasının tüm finallerde geçerli olacağını açıkladı. Kazancı, “Biliyorsunuz 3 tane final var. Süper Kupa finali, Türkiye Kupası finali ve TFF 1.Lig playoff finali. Şimdiye kadar sadece playoff finalinde passolig uygulaması vardı. Ancak son Süper Kupa müsabakasında çıkan olaylar neticesinde bundan sonraki her iki finalde de passolig uygulaması olacak. Sahada bir takım görmek istemediğimiz görüntüler oldu. Passolig tespit işini kolaylaştıran bir uygulama. Sahaya bıçak atan taraftarlar olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.
Passolig uygulamasında yeni dönem Atiker Konyaspor ve Beşiktaş arasında oynanan Süper Kupa finalinde çıkan olayların ardından Passolig’in kupa maçlarında da uygulanmasına karar verildi. Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Passolig uygulamasının tüm finallerde geçerli olacağını açıkladı. Kazancı, “Biliyorsunuz 3 tane final var. Süper Kupa finali, Türkiye Kupası finali ve TFF 1.Lig playoff finali. Şimdiye kadar sadece playoff finalinde passolig uygulaması vardı. Ancak son Süper Kupa müsabakasında çıkan olaylar neticesinde bundan sonraki her iki finalde de passolig uygulaması olacak. Sahada bir takım görmek istemediğimiz görüntüler oldu. Passolig tespit işini kolaylaştıran bir uygulama. Sahaya bıçak atan taraftarlar olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.
Kuzey Kore geri adım attı

                                    
                                    Kuzey Kore haber ajansı KCNA'nın resmi kaynaklara dayandırdığı
haberde, Kuzey Kore ordusunun kendisine sunduğu planları değerlendiren Devlet
Başkanı Kim Jong-un, daha önce ilan edilen denemeyi "şimdilik" askıya
aldığı bildirildi. 

Haberde, Kim'in füze denemesi için karar vermeden önce bir süre
"muhataplarının hareketlerini izleyeceği" belirtildi. Kim'in
muhataplarının "Kore yarımadası ve civarındaki tehlikeli ve pervasız
hareketlerini sürdürmesi halinde" füze denemesinin yapılmasına onay
vereceği kaydedildi.
Kuzey Kore geri adım attı Kuzey Kore haber ajansı KCNA'nın resmi kaynaklara dayandırdığı haberde, Kuzey Kore ordusunun kendisine sunduğu planları değerlendiren Devlet Başkanı Kim Jong-un, daha önce ilan edilen denemeyi "şimdilik" askıya aldığı bildirildi. Haberde, Kim'in füze denemesi için karar vermeden önce bir süre "muhataplarının hareketlerini izleyeceği" belirtildi. Kim'in muhataplarının "Kore yarımadası ve civarındaki tehlikeli ve pervasız hareketlerini sürdürmesi halinde" füze denemesinin yapılmasına onay vereceği kaydedildi.
Çaykur Rizespor’da Robinho sesleri

                                    TFF 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, Brezilyalı futbolcu Robinho'nun belli şartlarla yeşil-mavili takıma gelmeyi kabul ettiğini söyledi. Karaman, “Robinho gelmeyi kabul ediyor. Bütün mesele, kendi istekleri var. Artık rakamlar konuşuluyor. Robinho'da dayatma ve kırmızı çizgimiz yok. Bir sponsorla kadromuzda olabilir. Üç senelik sözleşme istiyor. Biz de bunu belli periyoda yaymak istiyoruz. İkinci bir oyuncu ile ilgili girişimler var. Bu lige gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Oyuncunun hakları Neymar'ın menajerlik şirketinde. Bu nedenle kolay olmayacak. Çok iyi bir 10 numara” şeklinde konuştu.Söz konusu iddialara ivedilikle cevap veren Robinho, hiçbir takımla anlaşmadığını ve Türkiye’den kendisine gelen bir teklif olmadığını söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Robinho’nun menajeri Marisa Alija ise iddiaları sert bir dille yalanladı.
Çaykur Rizespor’da Robinho sesleri TFF 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, Brezilyalı futbolcu Robinho'nun belli şartlarla yeşil-mavili takıma gelmeyi kabul ettiğini söyledi. Karaman, “Robinho gelmeyi kabul ediyor. Bütün mesele, kendi istekleri var. Artık rakamlar konuşuluyor. Robinho'da dayatma ve kırmızı çizgimiz yok. Bir sponsorla kadromuzda olabilir. Üç senelik sözleşme istiyor. Biz de bunu belli periyoda yaymak istiyoruz. İkinci bir oyuncu ile ilgili girişimler var. Bu lige gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Oyuncunun hakları Neymar'ın menajerlik şirketinde. Bu nedenle kolay olmayacak. Çok iyi bir 10 numara” şeklinde konuştu.Söz konusu iddialara ivedilikle cevap veren Robinho, hiçbir takımla anlaşmadığını ve Türkiye’den kendisine gelen bir teklif olmadığını söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Robinho’nun menajeri Marisa Alija ise iddiaları sert bir dille yalanladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >