15 yaşındaki çocuk, kalbi duran koronavirüslü kardeşini kurtardı

15 yaşındaki Tyron, kalbi duran kardeşine kalp masajı yaparak hayata döndürdü
15 yaşındaki Tyron, kalbi duran kardeşine kalp masajı yaparak hayata döndürdü

ABD'nin New York kentinde koronavirüs belirtileri gösteren 8 yaşındaki bir çocuğun kalbi durdu. O sırada yanında olan 15 yaşındaki kardeşi yaptığı kalp masajıyla çocuğun hayatını kurtardı.

ABD'nin New York kentinde yaşayan Jayden Hardowar, nisan ayının ortalarında hafif koronavirüs semptomları göstermeye başladı. Babası tarafından iyileşme sürecinde olduğu ifade edilen Jayden'ın semptomların ortaya çıkmasından 3 gün sonra kalbi durdu.

Kalp masajı yaparak kardeşinin hayatını kurtardı

Kalbi durduğu sırada evde olan Jayden'a ilk yardım erkek kardeşi Tyron'dan geldi. Okulda izcilik kulübünde olduğu ifade edilen Tyron, kalp masajı yaparak kardeşini kurtardı.

"Nefes almaya başladığını gördüğümde ise bir şeyleri doğru yaptığımı anladım"

ABD medyasına konuşan Tyron, "Çok gergindim. Kafamda çok fazla düşünce dolaşıyordu ama sonra kendime bu düşüncelere kenara koymamı ve odaklanmamı söyledim. Onun nefes almaya başladığını gördüğümde ise bir şeyleri doğru yaptığımı anladım. Onun hayatına bir etkim olduğu için çok mutluyum" dedi.

Jayden Hardowar
Jayden Hardowar


Kalbi duran Jayden'in babası Roup Hordawar ise 8 yaşındaki çocuğun evde dinlendiğini yapılan virüs testinin negatif, ancak antikor testinin pozitif çıktığını belirtti.

"Herhangi bir semptomu bile dikkate almalısınız"

ABD medyasına oğlu Jayden hakkında açıklamalarda bulunan baba Roup Hardowar, Jayden'in semptomlarının Covid-19 semptomlarına benzemediğini belirterek, "Başta sadece yaşlı ve yetişkinlere bakmamız gerektiğini düşünüyorduk ama söylemeliyim ki durum artık böyle değil. Çocuklarımıza da bakmalıyız, gösterdikleri semptomları iyice takip etmeliyiz. Semptomlar sadece virüsle bağlantılı olmayabilir. Herhangi bir semptom da olsa dikkate almalısınız" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >