18 uçak gücündeki Falcon Heavy'den yeni görüntüler

Falcon Heavy
Falcon Heavy

SpaceX, dünyanın güçlü roketlerinden biri olan Falcon Heavy'den yeni görüntüler paylaştı. 18 uçak gücündeki yeniden kullanılabilir roket, statik ateşleme testinden sonra ilk test görevi için uzaya fırlatılacak.

Elon Musk'ın uzay taşımacılığında çığır açan yeniden kullanılabilir roket girişimi SpaceX, üç hızlandırıcı çekirdeğe sahip yeni uzay aracından görüntüler paylaştı. Kısa süre önce montajı tamamlanan Falcon Heavy adlı roket, bu ay içerisinde ilk test görevine çıkacak.

Falcon Heavy, atmosferi infilak etmeden terk edebilirse Mars'ın eliptik yörüngesine doğru yol alacak. Test görevi için roektin kargo bölümüne kırmızı bir Tesla Roadster yerleştirecek olan SpaceX, Falcon Heavy'yi önümüzdeki günlerde statik ateşleme testinden geçirecek. Fırlatmanın ise ocak sonunda gerçekleştirilmesi bekleniyor.

18 uçak gücünde

27 adet Merlin 1D roket motoruyla donatılan Falcon Heavy, NASA'nın Apollo uzay görevlerinden sonra emekliye ayırdığı Saturn V uzay aracının ardından en güçlü roket olarak uzay havacılık tarihine geçecek. Alçak dünya yörüngesine 54,4 ton yük taşıyabilen Falcon Heavy, kalkışta 18 Boeing 747 yolcu uçağı kadar itme kuvveti ortaya çıkarıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >