20 yıl geri gideceğiniz, dijitallikten çok uzak bir çağdan sesleniyorum!

Eyvah Babam
Eyvah Babam

20 yıl öncesine geri dönmenize yardımcı olacak birbirinden farklı 12 anıyı sizler için sıraladık.

Değişen dünya düzeni ve gelişen teknolojik imkanlar, çoğu zaman geçmişi özlemle anmaya neden oluyor. Bir ah çekip 'Nerede o eski günler' diye sitem edenlere özel bir haberimiz var.

20 yıl öncesine geri dönmenize yardımcı olacak 12 farklı anıyı sizler için sıraladık.

Harry Potter ve Felsefe Taşı

                                    
                                    Satış rekorları kıran J.K. Rowling imzalı Harry Potter serisinin ilk kitabı ‘Harry Potter ve Felsefe Taşı’ yayınlanalı 20 yıl oldu. Harry Potter serisinin ilk kitabı ‘Harry Potter ve Felsefe Taşı’ yayınlanalı 20 yıl oldu. Kitabın yazarı J. K. Rowling, satış rekorları kıran serinin gelirleri ile geçen yıllar içerisinde kraliçeden sonra İngiltere’nin en zengin kadını oldu.
Harry Potter ve Felsefe Taşı Satış rekorları kıran J.K. Rowling imzalı Harry Potter serisinin ilk kitabı ‘Harry Potter ve Felsefe Taşı’ yayınlanalı 20 yıl oldu. Harry Potter serisinin ilk kitabı ‘Harry Potter ve Felsefe Taşı’ yayınlanalı 20 yıl oldu. Kitabın yazarı J. K. Rowling, satış rekorları kıran serinin gelirleri ile geçen yıllar içerisinde kraliçeden sonra İngiltere’nin en zengin kadını oldu.
Google'dan 20 yıllık hikaye

                                    
                                    4 Eylül 1998 tarihinde kurulan Google, çok yakında bir yaş daha büyümeye hazırlanıyor. Gelişen dünya düzeninde, değişen sanal ortama ev sahipliği yaparak hayatımızın tam içine dahil oldu Google... Hayatımızın neredeyse her anına şahit olan sanal ortamın başrol oyuncusu Google, çok yakında 20 yaşına girecek.
Google'dan 20 yıllık hikaye 4 Eylül 1998 tarihinde kurulan Google, çok yakında bir yaş daha büyümeye hazırlanıyor. Gelişen dünya düzeninde, değişen sanal ortama ev sahipliği yaparak hayatımızın tam içine dahil oldu Google... Hayatımızın neredeyse her anına şahit olan sanal ortamın başrol oyuncusu Google, çok yakında 20 yaşına girecek.
Yeni nesil Furby saklambaç oynuyor

                                    
                                    1998'de ünlü bir firma tarafından satışa sunulan, ışığa ve sese duyarlı dışı peluş robot oyunca Furby de tam 20 yıl geride kaldı. Satışa çıkışından itibaren büyük ilgi toplayan ve 40 milyon adet satan bu oyuncak için, bazı yerlerde uzun kuyruklar bile oluştu. Milyonlarca adet satan bu oyuncak, 2005 yılında çok daha gelişmiş özelliklerle tekrar satışa sunuldu.
Yeni nesil Furby saklambaç oynuyor 1998'de ünlü bir firma tarafından satışa sunulan, ışığa ve sese duyarlı dışı peluş robot oyunca Furby de tam 20 yıl geride kaldı. Satışa çıkışından itibaren büyük ilgi toplayan ve 40 milyon adet satan bu oyuncak için, bazı yerlerde uzun kuyruklar bile oluştu. Milyonlarca adet satan bu oyuncak, 2005 yılında çok daha gelişmiş özelliklerle tekrar satışa sunuldu.
Bir zamanların efsanesi: Baby One More Time

                                    
                                    Britney Spears'in Baby One More Time klibinin üzerinden tam 20 yıl geçti. 1998 yılında yayınlanan klipte Spears, henüz 16 yaşındaydı.
Bir zamanların efsanesi: Baby One More Time Britney Spears'in Baby One More Time klibinin üzerinden tam 20 yıl geçti. 1998 yılında yayınlanan klipte Spears, henüz 16 yaşındaydı.
Koskoca bir mazi: Dawson's Creek

                                    
                                    20 Ocak 1998 yılında yayınlanmaya başlayan dizinin bu görseli, sizi 20 yıl önceye götürmeye yetecek. Dawson's Creek, 1998-2003 yılları arasında 6 sezon boyunca yayınlanan bir Amerikan gençlik dizisidir. Dizi gençlerin çocukluk yıllarından üniversite çağlarına kadar yaşadıkları maceraları, arkadaşlık bağlarını ve hayata atılmalarını anlatmaktadır.
Koskoca bir mazi: Dawson's Creek 20 Ocak 1998 yılında yayınlanmaya başlayan dizinin bu görseli, sizi 20 yıl önceye götürmeye yetecek. Dawson's Creek, 1998-2003 yılları arasında 6 sezon boyunca yayınlanan bir Amerikan gençlik dizisidir. Dizi gençlerin çocukluk yıllarından üniversite çağlarına kadar yaşadıkları maceraları, arkadaşlık bağlarını ve hayata atılmalarını anlatmaktadır.
Hip-hop müziği yıldızı Lauryn Hill

                                    
                                    Ünlü hip-hop yıldızı Lauryn Hill'in 25 Ağustos 1998 tarihinde çıkan ilk albümünün en sevilen parçası Doo Wop'ın üzerinden tam 20 sene geçti. Küçük yaşlarından beri müzikle uğraşan Hill, dönemin en popüler isimlerindendi.
Hip-hop müziği yıldızı Lauryn Hill Ünlü hip-hop yıldızı Lauryn Hill'in 25 Ağustos 1998 tarihinde çıkan ilk albümünün en sevilen parçası Doo Wop'ın üzerinden tam 20 sene geçti. Küçük yaşlarından beri müzikle uğraşan Hill, dönemin en popüler isimlerindendi.
Amerikan sitcomu Seinfeld​

                                    
                                    İlk bölümü 5 Temmuz 1989 tarihinde başlayan Emmy Ödüllü dizi Seinfeld'in son bölümü ise, 14 Mayıs 1998 tarihlerinde yayınlandı. Toplamda 9 sezon devam eden Amerikan sitcomu dizinin vedasının üzerinden 20 yıl geçti.
Amerikan sitcomu Seinfeld​ İlk bölümü 5 Temmuz 1989 tarihinde başlayan Emmy Ödüllü dizi Seinfeld'in son bölümü ise, 14 Mayıs 1998 tarihlerinde yayınlandı. Toplamda 9 sezon devam eden Amerikan sitcomu dizinin vedasının üzerinden 20 yıl geçti.
Yağmurlarla gelen 'Ruhsar'!
7 Şubat 1998 tarihinde yayınlanmaya başlayan dizi, 2001 yılına kadar devam etti. Hande Ataizi ve Cem Davran'ın başrollerini paylaştığı dizinin üzerinden, tam 20 yıl geçti.
Yağmurlarla gelen 'Ruhsar'! 7 Şubat 1998 tarihinde yayınlanmaya başlayan dizi, 2001 yılına kadar devam etti. Hande Ataizi ve Cem Davran'ın başrollerini paylaştığı dizinin üzerinden, tam 20 yıl geçti.
20 yıllık hayat ağacı...

                                    
                                    Disney Hayvan Krallığı Tema Parkı, 22 Nisan 1998 Dünya Günü'nde kapılarını halka açtı ve ailelere hayvanlarla tanışmak, zevk almak ve birbirleriyle etkileşime geçmek için yeni bir fırsat sundu. 500 dönümlük alana yayılan en büyük tema parkında koşmak, gezinmek, kaymak ve yüzmek için 1.000 kişilik alan bulunuyor.
20 yıllık hayat ağacı... Disney Hayvan Krallığı Tema Parkı, 22 Nisan 1998 Dünya Günü'nde kapılarını halka açtı ve ailelere hayvanlarla tanışmak, zevk almak ve birbirleriyle etkileşime geçmek için yeni bir fırsat sundu. 500 dönümlük alana yayılan en büyük tema parkında koşmak, gezinmek, kaymak ve yüzmek için 1.000 kişilik alan bulunuyor.
Dijital dünyanın çok uzağından: Er Ryan'ı Kurtarmak

                                    
                                    Tom Hanks, Edward Burns ve Matt Damonpremieredon'un 24 Temmuz 1998'de oynadığı savaş draması... Dijital olmayan bir düzenleme sisteminde düzenlenen son film Er Ryan'ı Kurtarmak, II. Dünya Savaşı konulu bir savaş filmidir.
Dijital dünyanın çok uzağından: Er Ryan'ı Kurtarmak Tom Hanks, Edward Burns ve Matt Damonpremieredon'un 24 Temmuz 1998'de oynadığı savaş draması... Dijital olmayan bir düzenleme sisteminde düzenlenen son film Er Ryan'ı Kurtarmak, II. Dünya Savaşı konulu bir savaş filmidir.
Baba kızdan kuşak çatışması: Eyvah Babam!
3 Ekim 1998'de ilk olarak Eyvah Babam olarak başlayan ardından, Eyvah Kızım Büyüdü ismini alan dizinin başrollerinde Haluk Bilginer, Yıldız Asyalı ve Savaş Ay yer almaktaydı. 90'lı yılların sevilen dizisi, baş başa bir hayat kurmaya çalışan baba kız arasındaki kuşak çatışmasını ekrana getiriyordu.
Baba kızdan kuşak çatışması: Eyvah Babam! 3 Ekim 1998'de ilk olarak Eyvah Babam olarak başlayan ardından, Eyvah Kızım Büyüdü ismini alan dizinin başrollerinde Haluk Bilginer, Yıldız Asyalı ve Savaş Ay yer almaktaydı. 90'lı yılların sevilen dizisi, baş başa bir hayat kurmaya çalışan baba kız arasındaki kuşak çatışmasını ekrana getiriyordu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >