2019 model Skoda Rapid'den ilk görüntüler

Rapid 2019
Rapid 2019

Skoda'nın hem sedan hem de hatchback segmentlerine hitap eden kimlik arayışındaki Rapid serisi yenileniyor. 2019'da Volkswagen'in MQB platformu kullanılarak baştan aşağı yenilenecek olan araç, sadece Spaceback versiyonuyla satışa sunulacak.

Skoda Rapid'in bir sedandan farksız olan Fastback ve sıradan hatchback'lerden daha uzun olan Spaceback versiyonlarıyla hangi segmente mensup olduğunu kestirmek epeyi güç. Bu durum, gelecek sene piyasaya sürülecek yepyeni Rapid ile değişecek. AutoExpress'in ilk render görüntülerini paylaştığı 2019 model Skoda Rapid, Volkswagen Golf, Opel Astra ve Ford Focus'un öncülük ettiği C segment hatchback sınıfının yeni üyesi olacak.

Volkswagen imzalı yeni MQB platformunun uzun versiyonunu kullanacak olan 2019 model Rapid, VW Golf'ten daha uzun dingil açıklığıyla iç mekanda konforu artıracak. Fabia ile Octavia arasındaki Golf seviyesinde hatchback model eksikliğini doldurmakla görevli yeni Rapid'in sadece Spaceback sürümü bulunacak. Aracın piyasaya sürüldüğünde bu sürüm ismini de kullanmayı bırakması bekleniyor.

1,6 dizel, 1,0 üç silindir benzinli ve Volkswagen'in yeni beş silindir 1,5 litre turbo benzinli motoruyla satışa sunulması beklenen Rapid 2019'un 48V batarya ile hafif hibrit statüsü kazanan versiyonu da bulunacak.

Yeni Octavia 2020'de geliyor

Fabia'nın üstüne güçlü bir hatchback model getirerek Octavia üzerindeki planlarını büyülten Çek otomotiv devi, 2020'de piyasaya süreceği yeni nesil Octavia'yı sedan segmentinde bir basamak üste çıkaracak değişikliklerle donatacak. Yeni teknolojilerle beslenip iç donanımı kuvvetlendirilecek olan 2020 model Octavia'nın değişim doğrultusuyla yeni Volkswagen Jetta'ya uyum sağlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >