22 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

21 Ekim 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 21 Ekim 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türkiye ve Rusya arasında 10 maddelik güvenli bölge mutabakatı sağlandı

Rusya'nın Soçi kentine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği görüşme sona erdi. İki lider düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tel Rıfat ve Münbiç'teki tüm YPG'li teröristler, silahlarıyla beraber bu bölgenin dışına çıkarılacaktır" dedi.

Kanada'da Trudeau koltuğunu korudu ama gücünü kaybetti

Kanada’daki federal seçimlerde Başbakan Justin Trudeau’nun liderliğindeki Liberal Parti sandıktan birinci çıksa da, parlamentoda tek başına çoğunluk sağlayamadı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Başbakan Justin Trudeau'nun partisi 156 milletvekili ile birinci olurken, Muhafazakar Parti 122, Qyebec Bloğu 32 milletvekili çıkardı. Parlamento çoğunluğunu kaybeden Trudeau azınlık hükümeti kuracak.

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğüne Hakan Atilla atandı

Hakan Atilla'nın yeni görevi belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğüne Hakan Atilla'nın atandığını açıkladı.

Amazon, deepfake ile savaşmak için Facebook ve Microsoft'a katıldı

Tek bir fotoğraf üzerinden sahte videolar oluşturmayı sağlayan deepfake içerikleri artmayı devam ediyor. Sahte fotoğraf ve videoları ortaya çıkarmak için panzehir çalışmaları ise devam ediyor. Facebook ve Microsoft'un başı çektiği Deepfake Detection Challenge'a Amazon da dahil oldu.

Facebook ve Instagram sahte haberleri işaretlemeye başlıyor

Facebook, gelecek sene ABD'deki Başkanlık seçimi öncesinde sahte içerikleri engellemek için yatırımlara devam ediyor. Son 1 yıldır çalışmalar yapan Facebook, viral haline gelebilecek her türlü sahte içeriği doğrudan platform içinde işaretleyecek.

Milli güreşçi Taha Akgül altın madalya kazandı

Milli güreşçi Taha Akgül, Çin’de devam eden Askeri Olimpiyat Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazandı. Akgül, finalde İranlı Yadollah Mohebbi ile karşılaşmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >