4 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

4 Ağustos 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 4 Ağustos 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali geldi

Cumhurbaşkanı'ndan bir sınır ötesi operasyon sinyali daha geldi. Teröre büyük bir darbe vuran Pence Harekâtı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna gireceğiz, Rusya ve ABD ile paylaştık" dedi.

İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini 3,5 saate indiren otoyol hizmete açıldı

İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini 3,5 saate indiren otoyolun tamamlanan 192 kilometrelik son bölümü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı


ABD'de gerçekleşen 2 silahlı saldırıda 30 kişi yaşamını yitirdi

ABD'nin Ohio eyaletinde bir silahlı saldırı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere en az 10 kişi hayatını kaybederken 7 kişi de ağır yaralandı. ABD'nin Teksas eyaleti El Paso kentinde de bir saldırı düzenlenmişti. Bir kişinin alışveriş merkezinde etrafa ateş açması sonucu 20 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi ise yaralanmıştı.

RTÜK'ten dijital platformlarla ilgili 'denetim kararı' hakkında açıklama geldi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix ve BluTV gibi platformların RTÜK denetimine girmesine ilişkin düzenlemeye dair eleştirilerle ilgili konuştu. Şahin, "İnternet üzerindeki platformlarda isteğe bağlı yayıncılığı düzenleme ve denetleme çalışmalarımız hayatın doğal akışına ters düşecek şekilde olmayacaktır. Kişilerin özgürlük alanları bizim için çok değerli ve anlamlıdır'' dedi

Google'ın çatı şirketi Alphabet, her geçen gün artan bir hızla büyümesini sürdürüyor

Google'ın çatı şirketi Alphabet, her geçen gün artan bir hızla büyümesini sürdürüyor. Şirket, kredi tutarları ve taşınmaz gayrimenkuller haricinde, nakit açısından 'en zengin şirket' olma unvanını kazanarak Apple'ı tahtından indirdi.

Sussex Düşesi Meghan Markle, 38. yaşını kutladı

Eski Amerikalı oyuncu Meghan Markle bugün 38. yaşını kutluyor. İngiliz Kraliyet ailesinin taht varislerinden biri olan Prens Harry ile evlenerek Sussex Düşesi unvanını alan Meghan, geçtiğimiz aylarda ilk kez annelik duygusunu tattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >