65 yaş üstü ücretsiz ulaşım için sosyal mesafeyi yok saydı

65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkmaya başladı
65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkmaya başladı

65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte dışarıya akın etti. Vatandaşlar ücretsiz kartların yeniden aktive edildiği metro istasyonlarına gitti. Uzun kuyrukların oluştuğu istasyonda sosyal mesafe kuralına da dikkat edilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından 65 yaş ve üstü vatandaşların haftanın her günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini açıkladı.

Sokaklara akın ettiler

Bunun üzerine üç aydır eve kapalı olan 65 yaş üstü vatandaşlar sokaklara akın etti.

65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz seyahat kartlarını vizeletmek için ise Şehreküstü Metro İstasyonunda bulunan BURULAŞ ofisinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Görevliler maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı

BURULAŞ görevlileri ise uzun kuyruklar oluşturan 65 yaş üstü vatandaşları sürekli sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve maske takma konusunda uyardı. Yaklaşık üç ay sonra sokağa çıkan vatandaşların bazıları özgürlüklerine kavuştuklarını dile getirirken, bazıları ise verilen bu özgürlüğe herkesin kurallara uyarak dikkatli şekilde uymaları gerektiğini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >