9 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

9 Haziran 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 9 Haziran 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Boston Dynamics robot köpeklerini bu sene satışa çıkarabilir

Boston Dynamics yetkilileri, Amazon'un bir konferansında robot köpeklerin bu sene satışa çıkabileceğinden bahsetti. Şu an için Spot Classic ya da SpotMini arasında hangisinin satışa sunulacağı bilinmiyor.

Paris'te 52 park ve bahçede sigara içmek yasaklandı

Fransa'da Paris Belediyesi tarafından "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, yeni uygulamayla, başkentte sigara yasağı getirilen park ve bahçe sayısının 52’ye çıkartıldığı bildirilmişti.

Rusya kendi Çernobil dizisini çekmeye hazırlanıyor

Amerikan merkezli HBO isimli televizyon kanalı bölgede yaşanan bu dramı dünyaya duyurmak için hazırladığı Chernobyl isimli TV dizisiyle gündeme oturdu. Dizide nükleer santralde yapılan ihmallere, fedakarlıklara değinen yapımcı ve yönetmenler, Rus hükumetinin de hatalarından söz edince eleştirilerin hedefi oldular. Rus hükumeti ise dizi de olayların çarpıtıldığını iddia ederek doğru olanların anlatılacağı yeni bir versiyon çekeceklerini duyurdu.

Tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da halk sandığa gitti

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'nın 34 koltuklu sözde parlamentosuna girmek için 7 partiden 188 aday yarışıyor. Seçimler için Rusya, Güney Osetya ile Abhazya'da sandıklar kuruldu.

İngiliz Kraliyet gelini Meghan Markle doğum sonrası ilk kez görüntülendi

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle, geçtiğimiz ay ilk bebeğini dünyaya getirdi. Archie ismini verdiği, 3 kilo ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getiren Markle doğum sonrası ilk kez görüntülendi.

EA Sports 'FIFA 20'nin fiyat bilgisini ve çıkış tarihini duyurdu

Dünyanın en çok tercih edilen spor oyunları arasında zirvede yer alan FIFA serisinin '20 versiyonu' milyonlarca oyuncuyu 'heyecanlandırmayı' başarıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >