ABD Başkan Yardımcısı Pence Cuma günü koronavirüs aşısı olacak

ABD Başkan Yardımcı Mike Pence - Arşiv
ABD Başkan Yardımcı Mike Pence - Arşiv

ABD hükümeti koronavirüs aşısı olmayı teşvik etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Yardımcı Pence'in yarın halka açık şekilde aşı olacağı açıklandı. Öte yandan Başkan Trump'ın ne zaman aşı olacağı bilinmiyor. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Doktor Antony Fauci, Trump ve Biden'ın yaşlarından dolayı bir an önce aşı olması gerektiği söylemişti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cuma günü halka açık bir şekilde yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısı olacak.

Pence'in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Pence, eşi Karen Pence ve ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Dr. Jerome Adams'ın, Cuma günü Beyaz Saray'da COVID-19 aşısı olacağı duyuruldu.

Öte yandan, ABD basınında yer alan haberlerde, Beyaz Saray'da uzun süredir, aşının güvenirliğini kamuoyuna anlatmak için ne yapılabileceğinin konuşulduğu ve sonunda böyle bir yöntem bulunduğu belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Vekili Chris Miller, bu hafta başında ülke genelinde dağıtıma çıkan Pfizer ve BioNTech'in COVID-19 aşısını vurulmuştu.

Trump ve Biden ne zaman aşı olacak?

Başkan Donald Trump'ın ne zaman ve nasıl COVID-19 aşısı olacağına dair henüz bir bilgi bulunmazken, CNN, ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ıngelecek hafta içinde virüs aşısı olacağını yazdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >