ABD'de ölüleri koyacak yer bulamadılar: Ceset kokusu her yeri sardı

ABD'de cesetler kamyonete yerleştirildi, ceset kokusu etrafı sardı
ABD'de cesetler kamyonete yerleştirildi, ceset kokusu etrafı sardı

Salgının en çok görüldüğü yerlerden biri olan ABD'nin New York kentinde yeni tip koronavirüs nedeniyle bir cenaze evi yaklaşık 50 cesedi dondurucu özelliği olmayan bir kamyonete yerleştirdi. Ceset kokuları üzerine şikayet edilen cenaze evi mühürlendi.

Koronavirüs salgınının en çok görüldüğü ülkelerden biri olan ABD'de cenazeleri koyacak bir yer bulamadılar, kamyonetin içine koydular.

Ceset kokuları yayıldı

ABD'nin New York kentindeki Brooklyn bölgesinde Sağlık Bakanlığı'nca 'cenaze evi' olarak belirlenen The Andrew T Cleckley isimli işletme, yaklaşık 50 cesedi kiraladığı dondurucu özelliği bulunmayan kamyonetlere yerleştirdi.


Kamyonetlerden yükselen ceset kokusunun etrafa yayılması üzerine, mahalle sakinleri durumu New York Polis Departmanı'na ihbar etti.

Cenazeler dondurucu özelliği olan kamyona taşındı

Olay yerine giden polis ekipleri, cesetleri güvenli koşullarda muhafaza etmediği gerekçesiyle cenaze evini mühürledi ve soruşturma başlattı. Yeni tip corona virüs vakalarında sağlık çalışanlarının tulumlarına benzeyen koruyucu elbiseler giyen bazı kişiler, cesetleri, daha sonra olay yerine gönderilen donduruculu bir kamyona taşıdı.

ABD’de cenaze evlerinin herhangi bir enfeksiyona neden olmaması için cesetleri gömülmeden veya yakılmadan önce güvenli şartlarda muhafaza etmesi gerekiyor.

ABD'de son durum

ABD’de bugüne kadar koronavirüs nedeniyle yaşanan can kaybı 60 bini, vaka sayısı bir milyonu aştı. New York'ta ise ölü sayısı 18 bini geçmiş durumda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >