ABD'de polisler protestocular karşısında diz çöktü

Miami polisinin diz çöktüğü an
Miami polisinin diz çöktüğü an

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sonrasında gösteriler her geçen gün artarak devam ediyor. Protestolar ülke geneline yayılırken, bazı bölgelerden gelen dayanışma görüntüleri oldukça ilgi çekti.

George Floyd’un ölümü sonrası protestoların artarak devam ettiği eyaletlerden Miami’de polisler, protestocular ile karşı karşıya geldikleri anda diz çöktüler.Polislerin diz çöküp af dilemelerinin ardından protestocular, gözyaşları içerisinde polislere eşlik etti.

Miami-Dade County Polis Sözcüsü "Bu doğru yönde atılmış ilk iyi adımdı. Etkileyici bir andı" dedi.

Polislerin aşırı güç ve şiddet uygulamasıyla yaşamını yitiren George Floyd için adalet isteyen eylemciler ve Oklahoma City polisi dayanışma içerisinde karşılıklı olarak diz çöktü. Ardından, siyahi bir eylemci ile polis arasında geçen diyalog sarılma ile son buldu. Görüntüler, sosyal medyada izlenme rekoru kırdı.

Acevedo Houston'daki bir kilisenin dışında cumartesi günü düzenlenen yürüyüşe katıldı ve dışarıda toplanan kalabalığa seslenerek onlara destek verdiğini vurguladı. Acevedo "Olanlar karşısında hiçbir sorun görmeyen Amerikalılara" duyduğu öfkeyi dile getirdi.

Acevedo "Minneapolis polis memurları dizlerini Floyd'un boynuna koydukları sırada ona acımadı; Her siyahi anne Floyd'un yüzünde kendi oğlunun resmini gördü. Biz insanların öfkesinden korkmuyoruz çünkü öfke duyduklarında onlara katılıp destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Göstericiler cumartesi günü Michigan'daki polis merkezine ulaştığında Genesee İlçesi'nin Polis Şefi Chris Swanson, kaskını çıkarıp copunu bırakarak kalabalığa hitap etti. Swanson "Hepinizle birlikte olmak istiyoruz. Bunu askeri bir geçit töreni yapmak istiyorum, bir protesto değil… Sadece bana sizin için ne yapabileceğimi söyleyin" dedi. Buna karşılık göstericiler "Bizimle yürü, bizimle yürü" şeklinde cevap verdiler. Bunun üzerine Swanson ve ekip arkadaşları yürüyüşe katıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >