Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı: Taksim'deki terör saldırısıyla ilgili 46 kişi gözaltına alındı

Patlamanın ardından soruşturma için İstiklal Caddesi kapatılmıştı
Patlamanın ardından soruşturma için İstiklal Caddesi kapatılmıştı

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı hain terör saldırısında bomba dolu çantayı bırakan terörist ve olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 21 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Taksim’de yaşanan terör saldırısıyla ilgili son bilgileri Yeni Şafak gazetesi yazarları ve editörleriyle paylaştı.

Bakan Bozdağ, şu ana kadar 46 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

"Bu işi yapanların bir an önce yakalanması son derece önemlidir"

Bakan Bozdağ yaptığı açıklamada, ''Tabii öncelikle dün meydana gelen terör saldırısı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Tabii kısa sürede saldırıyı gerçekleştiren teröristin ona yardım edenlerin ve bunlarla temasta bulunanların yakalamış olması son derece önemlidir. Bu vesileyle de güvenlik güçlerimizi ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarımızı kutluyorum'' dedi.

"Bu saldırı ülkemizin Birliğine karşı yapılmıştır"

Bakan Bozdağ ayrıca ''Tabii bu terör saldırısı hiç şüphesiz ülkemizin huzuruna, birliğine, dirliğine, istikrarına dönük bir saldırıdır çok açık ve Türkiye'nin en işlek caddelerinden birinde yapılmış olması Türkiye üzerinden uluslararası bir mesaj vermek istedikleri de gözüküyor. Ama şunu bütün terör örgütleri biliyor bilmeleri de gerekir. Türkiye'nin Cumhuriyeti Devleti gücü. Türk halkının basireti ve teröre karşı verilen etkili ve kararlı mücadele nedeniyle Terör örgütleri bugüne kadar hedeflerine ulaşamadılar. Bundan sonra da ulaşamayacaklardır. Türkiye terörle mücadelesinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk içinde hukuka uygun biçimde etkin ve kararı sürdürmeye devam edecektir. Bizim terörle mücadelemizi hukukun dışında olduğunu iddia edenler sadece iftira ediyorlar'' açıklamasına yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >