Adıyaman'ın taşınacağı ilçe belli oldu

Depremin ardından Adıyaman
Depremin ardından Adıyaman

Yıkıcı depremlerin ardından Adıyaman’ın önemli bir bölümünün Adıyaman şehir merkezi İndere Mahallesi olarak bilinen yaklaşık 5 milyon metrekarelik güvenli zemine taşınacağı duyuruldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da zemin etüdünün ardından yeni yapılacak 20 bin konutun adresi belli oldu.

Deprem bölgesinin imarı için yeni adımlar kapsamında Adıyaman şehir merkezi İndere Mahallesi olarak bilinen yaklaşık 5 milyon metrekarelik güvenli zemine taşınacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın zemin çalışmalarını tamamladığı ve binlerce yeni yapının inşa edileceği bölge, merkeze yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunuyor.

Adıyaman şehir merkezinde bin 166 bina tamamen yıkılırken ağır hasarlı olduğu öğrenilen 6 bin 108 binanın da ekipler tarafından yıkılacağı belirlendi.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, depremin ardından Adıyaman şehir merkezinin bir bölümünün başka bir yere taşınacağını söyledi.

Şehrin kuzeyindeki dağlık alanda 30 bin yeni konut inşa edileceğini belirten Kılınç, “Şehri yeniden kalkındırma noktasında özellikle kuzeyde, dağın eteğinde TOKİ yeni konutlar inşa etmeyi düşünüyor. Yani en azından şu an 30 bin, 50 bin konut düşünülüyor. Daha önce de zaten şehri oraya taşıyalım diye planlamamız vardı. Buralar tarım arazileri. Mümkün mertebe tarım arazilerini kullanmadan jeolojik olarak daha sağlam olan yerlere geçmekte yarar var. Şu anki planlama bu” diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >