Hatay Valiliği'nden su kıtlığı iddialarına yalanlama

Hatay'a su tedariği yapılıyor
Hatay'a su tedariği yapılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla zarar gören illerden biri olan Hatay'da su kıtlığı olduğunu ilişkin şikayetler sosyal medyada gündem oldu. Konuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi de "Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir" açıklamasında bulundu. Ancak iddiaları yalanlayan Hatay Valiliği, "Yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık sarsıntıların ardından 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin olduğu Hatay'da su sıkıntısı yaşandığı yönünde sosyal medyada paylaşımlar yapıldı. Bunun üzerine Hatay Valiliği açıklama yaptı.

Kentte içme suyu sıkıntısı yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

"Yeterli su stoğumuz mevcuttur"

İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stoğumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır."

Belediyeden de açıklama gelmişti

Konuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi, şu paylaşımda bulunmuştu: "İlimizde Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesi önerildi. Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir. Paydaşlarla iletişime geçilmiş ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam etmektedir."

Ne olmuştu?

  • Hatay'da depremzedelerin içme suyu olmadığını belirten paylaşımları sosyal medyada gündem oldu. Konu ile ilgili #HataydaSuYok etiketi ,Twitter'da kısa sürede ülke gündeminde üst sıralara taşındı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >