AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı kim olacak?

AK Partide Belediye Başkanları açıklanıyor.
AK Partide Belediye Başkanları açıklanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın yapacağı tanıtım toplantısında, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Yerel seçimler için AK Parti'den yarışacak Belediye Başkanı adaylarını açıklayacak. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yarışacak Belediye Başkanı adaylarının kim olacağı merak ediliyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den aday olacak isimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

'40 aday ilan edilecek'

Parti Sözcüsü Ömer Çelik; "AK Parti'nin Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir tanıtım toplantısı olacak, bir tanıtım toplantısı yapacağız. Burada Ankara, İstanbul, İzmir dahil olmak üzere yaklaşık 40 kadar yerdeki adaylarımızı ilan edeceğiz." dedi.

Bir basın mensubunun, ittifakın kapsamına ilişkin sorusu üzerine Çelik, "Detayları paylaşabilecek durumda değilim şu anda. Belli bir çerçeve, kuşkusuz belli bir model var. Genel başkan yardımcılarına talimat verildi. Bizden Sayın Özhaseki, karşıdan da değerli bir arkadaşımız bir araya geldiklerinde bunu, detayını kendi aralarında konuşacaklar." dedi.

Adaylar nasıl belli oldu?

  • İşte o iller:
  • İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kocaeli, Sivas, Kastamonu, Amasya, Denizli, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Artvin, Bayburt, Bolu, Çankırı, Kırşehir.

Sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderildi.

Temayül yoklamasının 10.00-16.00 arasında yapılacağını ve sistemin kapatılmasının ardından hemen sonuçları elde edeceklerini kaydeden eski AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Oyunu kullanan herkes bilecek ki sistem kendisi sayıyor bunları, analiz ediyor ve Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderiyor. İnşallah 18'inde saat 16.30'da bütün sonuçları ve analizleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız ekrana baktığında bu sonuçları görmüş olacak." diye konuştu.

Yerel Seçimler ne zaman?

  • Yerel seçimler 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.
  • 24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de, gözler mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı kim olacak?

AK Parti'nin 40 il ve ilçe için belediye başkan adayları cumartesi günü 13. 00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Perşembe ve cuma günü karar adaylara tebliğ edildikten sonra adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.

İstanbul'da Binali Yıldırım iddiası

Kulis bilgilerine göre, AK Parti şuanki belediye başkanı Mevlüt Uysal yerine Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın ismi geçiyor. Binali Yıldırım hem başbakanlığı döneminde hem de Ulaştırma Bakanlığı döneminde çok sevilinen bir lider konumunda oldu.

Binali Yıldırım'ın İstanbul’da aday gösterilmesi halinde hem MHP hem de BBP tabanın da destekleyeceği isimlerin başında geliyor. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Binali Yıldırım olacağı öğrenildi.

Önceki yerel seçim sonuçları

  • Bir önceki Yerel Seçimler 30 Ekim 2014 tarihinde yapılmıştı. Yapılan seçimlerde Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul adayı olarak yarıştığı seçimleri kazanmıştı.
  • İstanbul'da oyların %44,34'ünü alan Topbaş seçimlerden lider çıkmıştı.

İstanbul Genel Seçim sonuçları

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde AK Parti İstanbul'da oyların %42,7'sini alarak birinci parti olmuştu.

AK Parti bu oyla İstanbul'dan 43 milletvekili çıkarmayı başarmıştı.

İlk aday açıklandı

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mevcut başkan Menderes Türel olduğunu açıkladı. AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mevcut başkan Menderes Türel olduğunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, esnafla bir araya geldiği toplantıda, 24 Kasım Cumartesi gününe kadar Antalya'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

Başkan Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının ise Menderes Türel olduğunu açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >