AK Parti belediye başkanı adayları kimler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

29 Mart 2019 Yerel Seçimleri için AK Parti’de yerel seçimlerde aday belirleme sürecinin en önemli adımlarından biri olan temayül yoklaması gerçekleşti. AK Parti'de hafta sonu yapılan elektronik temayül ile birlikte şehir ve büyükşehir adaylarının büyük bölümü netleşti. Kesinleşen adayların bu haftadan itibaren kamuoyuna açıklanacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim mesaisine artık ilçelerle devam edecek. Yerel yönetimler başkanlığının ilçe ve beldelerle ilgili hazırladığı raporlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. AK Parti’ye 5-16 Kasım tarihlerinde 7 bin 180 kişi belediye başkanı aday adaylığı için başvurmuştu. İl genel ve belediye meclisi üyelikleri için ise 3 Aralık saat 19.00’a kadar başvuru yapılabilecek.

29 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'de Belediye başkan adaylarının kim olacağına dair çeşitli kulis bilgileri geliyor.

Türkiye genelinde dün sabah saat 10.00’da aynı zamanda başlayan temayül yoklamasında 145 bin AK Partili, ilk kez 81 ilde oylarını dijital olarak genel merkeze iletti. Yerel seçimler için 5-16 Kasım tarihleri arasında belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti'de, tüm Türkiye'de aynı anda başlatılan temayül yoklamasının ardından şehir ve büyükşehir adaylarının büyük bölümü netleşti.

Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında temayül sonuçları değerlendirilecek. Adayların bu hafta içerisinde kamuoyu ile paylaşılmaya başlanması bekleniyor.

  • AK Parti’ye 5-16 Kasım tarihlerinde 7 bin 180 kişi belediye başkanı aday adaylığı için başvurmuştu. İl genel ve belediye meclisi üyelikleri için ise 3 Aralık saat 19.00’a kadar başvuru yapılabilecek.

Yerel yönetim başkanlığı tarafından hazırlanan raporlarda o ilçe ve belde de yaşayanların beklentileri, adaylık için ismi geçenlerin halkta bulduğu karşılık, AK Partili belediyelerde projelerin gerçekleşme oranları gibi bilgiler yer alacak. İlçe ve beldelerde belediye başkanı belirleme sürecinde, teşkilatın üzerinde anlaştığı ve aynı zamanda halkta karşılığı olan isimlerin aday olarak gösterilmesi bekleniyor.0

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >