Aksa Tufanı Operasyonu'nda rolü olduğu öne sürülen İran'dan yalanlama

Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlatılmasından sorumlu tutulan İran'dan açıklama geldi.
Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlatılmasından sorumlu tutulan İran'dan açıklama geldi.

İran'dan Gazze Şeridi'nden düzenlenen 'Aksa Tufanı' Operasyonu'nu planladığına ilişkin haberlere yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı açıklamada, "İran’ın rolü konusunda yapılan bazı açıklamalar ve ithamlar, siyasi hedefler doğrultusunda İsrail’in zayıflığını ve yenilgisini görünür kılmamak için yapılmaktadır." dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, başkent Tahran’da düzenlediği basın toplantısında Aksa Tufanı Operasyonuna ilişkin konuştu.

"İsrail'in yenilgisini görünür kılmamak için yapılıyor"

Kenani, Filistinli gruplarca Gazze'den düzenlenen saldırıları İran'ın planladığına ilişkin basında yer alan haberlere dair şunları söyledi:

"Filistin kendini savunabilecek kapasitededir. İran’ın rolü konusunda yapılan bazı açıklamalar ve ithamlar, siyasi hedefler doğrultusunda İsrail’in zayıflığını ve yenilgisini görünür kılmamak için yapılmaktadır. Dikkatleri başka yere çekmek için yapılmaktadır."

Kenani, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın mevkidaşlarıyla yaptığı telefon görüşmelerini de hatırlattı.

Bu görüşmelerde son gelişmelere "ciddi şekilde” yer verildiğin belirterek, "Abdullahiyan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile yaptığı telefon görüşmesinde İslam İşbirliği Teşkilatının Filistin'e yardım için olağanüstü toplantı yapmasını önerdi." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >