İsrail savaş uçakları Gazze'ye bomba yağdırdı! Hamas'a ait 4 büyük bina hedef olarak belirlendi

İsrail, gece boyunca Gazze'ye saldırmaya devam etti
İsrail, gece boyunca Gazze'ye saldırmaya devam etti

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını gece de devam ettirdi. Savaş uçaklarının, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerini bombaladığı paylaşıldı. İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'a ait olduğunu iddia ettiği 4 büyük binanın hedef alındığını duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarının, Hamas'la bağlantılı ofislerin yer aldığı ve üst düzey üyelerinin operasyon yürütmek için kullandığı öne sürülen yüksek katlı 2 binaya saldırı düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, Hamas liderleri ve üyelerine ait ofisler ile Hamas bünyesindeki çeşitli oluşum ve birimlere ait olduğu iddia edilen büroların yer aldığı binanın "Filistin" adını taşıdığı paylaşıldı.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm de yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında hedef alınan binaların askeri amaçlarla kullanıldığı iddialarını yalanladı.

Bezm, İsrail ordusunun, savaş uçaklarınca hedef alınan binaların askeri amaçlarla kullanıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik cinayetlerini temize çıkarmaya ve kendini haklı göstermeye çalıştığını dile getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >