Alfa Romeo, yedi kişilik hafif hibrit SUV geliştiriyor

Alfa Romeo
Alfa Romeo

Alfa Romeo, Stelvio'nun dingil açıklığı uzatılmış yedi kişilik versiyonu üzerinde çalıştığını doğruladı. Büyük SUV, İtalyan firmanın ilk hafif hibrit otomobili olacak.

FCA (Fiat Chrysler Automobiles) bünyesindeki onuncu yılını geride bırakan Alfa Romeo, geçen sene otomotiv grubunun satışları artış gösteren tek markası oldu. Stelvio ile SUV pazarına girişi tüketicilerden olumlu geri dönüş alan İtalyan şirket, bu hususta bir adım daha atarak yedi kişilik SUV sınıfı için çalışmalara başladı.

Auto Express sitesine konuşan Alfa Romeo yöneticileri, 2020'de piyasaya sürmek üzere yedi kişilik bir SUV geliştirdiklerini açıkladı. Stelvio'nun dingil açıklığı uzatılmış versiyonu olacak yeni araç, Alfa'nın ilk hibrit çözümü olarak piyasaya sürülecek.

48V hafif hibrit sistem, büyük SUV otomobilin start-stop kabiliyetini artırdığı gibi elektrikli turbo sayesinde turbo boşluğunu da ortadan kaldıracak. Yeni SUV'de kullanılacak 2,0 litre altı silindirli motordan 350-400 beygir güç elde etmeyi başaran Alfa Romeo, hafif hibrit mekanizmayı ilerleyen dönemde daha sık kullanmayı planlıyor.

Giulietta yenileniyor

Yeni SUV otomobiliyle Audi Q7, Volvo XC90 gibi lüks araçları gözüne kestiren Alfa, hatchback segmentinde ise Giulietta'nın halefi üzerinde çalışıyor. Prizli hibrit gibi diğer elektrikli güç sistemlerine pek sıcak bakmayan firma yöneticileri, muhtemelen önümüzdeki nesil otomobillerinde hafif hibritle yetinecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >