'Altın kaplama' PlayStation 5'e rekor fiyat biçildi

Caviar tasarımlı PlayStation 5'e yaklaşık 3,5 milyon TL değer biçildi
Caviar tasarımlı PlayStation 5'e yaklaşık 3,5 milyon TL değer biçildi

Talep nedeniyle stok sorunu yaşayan PlayStation 5'in Caviar tarafından 'altın kaplama ve timsah derili' tasarımı üretildi. Sadece 9 adet üretilen 'lüks' oyun konsolu 20 kilogram ağırlığında. Konsolun fiyatı 500 bin dolar olarak belirlendi. Caviar, bu tarz altın tasarımlarla bilinen Rusya merkezli bir marka.

Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 geçtiğimiz aylarda satışa sunulmuş ve yoğun talep nedeniyle büyük bir stok sorunu yaşanmıştı. Sony üretimi artırarak stok sorununu çözmeye çalışırken Rusya merkezli Caviar markası özel tasarımını tanıttı.

Donanım Haber'de yer alan habere göre, geçtiğimiz aylarda ilk kez görücüye çıkan 18 ayar altından oluşan 20 kiloluk PlayStation 5'in fiyatı belli oldu.

Sadece 9 adet üretildi

Bu tarz altın tasarımlar ile bilinen Caviar'ın altın kaplama PlayStation 5'inden yalnızca 9 adet üretilmiş durumda ve fiyatı da 500 bin dolar. Yaklaşık 3,5 milyon TL diyebiliriz. Ürünün adı ise 'altın kaya' anlamına gelen Golden Rock.

Sony marka PlayStation 5'te yaşanan stok sorunu üretimde artışa giderek çözülmeye çalışılıyor
Sony marka PlayStation 5'te yaşanan stok sorunu üretimde artışa giderek çözülmeye çalışılıyor

Timsah derisi de kullanıldı

18 ayar altından, toplamda 8 parça ile yapılan bu 20 kilogramlık PlayStation 5'in normalde beyaz olarak gördüğümüz kısmı tamamen altından yapılma. PlayStation 5'in altınlarla donatılmış tasarımı dışında, kontrolcü DualSense'te de farklı bir yaklaşım sergilediklerini görebiliyoruz. Kontrolcünün normalde dokunmatik olması gereken kısmına altından farklı bir tasarım eklenmiş. Kontrolcünün geriye kalan siyah kısımları ise gerçek timsah derisinden.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >