Amazon-eBay gerginliği büyüyor: ‘Yaptığınız hırsızlık!’

eBay CEO'su  John Donahoe, yaptığı açıklamalarla Amazon'u hedef almaya devam ediyor.
eBay CEO'su John Donahoe, yaptığı açıklamalarla Amazon'u hedef almaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük iki çevrimiçi satış platformu Amazon ve eBay, ciddi bir gerginlik içerisinde. eBay, Amazon’u kendi iç mesajlaşma ağına sızarak satıcılarını çalma girişimiyle suçlarken Amazon, iddiaları tümden reddediyor…

Dünyanın en hızlı gelişen pazarları arasında yer alan e-ticaret dünyası, birçok büyük parçaya ve şirkete sahip durumda. Bu şirketler arasında ABD pazarının iki önemli oyuncusu konumundaki eBay ve Amazon da bulunuyor. Son dönemlerde oldukça ilginç bir tartışmayla gündeme gelen iki dev ciddi bir krizle karşı karşıya. Mahkeme sürecine taşınması beklenen olay, eBay’in Amazon konusundaki büyük iddiasıyla başladı.

eBay, mobil ve masaüstü platformlarda yoğun biçimde kullanılmaya devam ediyor.
eBay, mobil ve masaüstü platformlarda yoğun biçimde kullanılmaya devam ediyor.

eBay’in iddiasına göre Amazon ekibi, eBay'de online pazar yeri olan satıcıları Amazon’un kendi platformlarına çekmek için eBay'ın iç mesaj sistemini kullandı. eBay’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘Amazon’un, eBay satıcılarını kendi platformuna çekmek yasadışı ve rahatsız edici bir plan ortaya çıkardık’ denildi.

Amazon'un büyüme hızı, şirket içi yöneticilerin tamamının büyük gayretleriyle gerçekleştiriliyor.
Amazon'un büyüme hızı, şirket içi yöneticilerin tamamının büyük gayretleriyle gerçekleştiriliyor.

Gereken adımlar atılacak!

Veri konusundaki krize dair Amazon ile de bağlantı kurduklarını ilan eden eBay, ‘Amazon’un içinde bulunduğu yasadışı faaliyetleri sonlandırmasını rica ettik ve eBay’i korumak için gereken tüm adımları atacağız.’ açıklamasında bulundu.

110 milyar doları aşan servetiyle dünyanın en zengini olan Jeff Bezos'un kurup yönettiği Amazon’un yaklaşık 50 çalışanının, eBay’in dahili mesajlaşma sistemi üzerinden 1000den fazla satıcıya mesaj gönderdiği ifade ediliyor. Konuyla ilgili olarak Amazon’un ise kapsamlı bir soruşturma yürüttüğü belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >